Întăriri pentru Europa: “Vor mai veni 3-4 jucători în iarnă”

Întăriri pentru Europa:  “Vor mai veni 3-4 jucători în iarnă”
Finanţatorul Universităţii Cluj, Florian Walter, anunţă că în următorul “mercato” echipa va fi întărită substanţial pentru a reuşi să se menţină în lupta pentru cupele europene.

După modelul "Puţini, dar buni", Florian Walter nu anunţă o campanie de transferuri impresionantă ca număr. Omul cu banii de la "U" mizează pe încă "trei, maxim patru nume" pentru a întări echipa în goana spre cel mai ambiţios obiectiv al "Şepcilor roşii" din ultimii ani, calificarea într-o cupă europeană. Walter spune că titlul va fi un obiectiv realist la "U" abia în sezonul viitor.

De la venirea lui Florian Walter la "U", în fiecare perioadă de mercato au fost aduşi fotbalişti pe bandă rulantă. Regula a început să se schimbe în ultimul an, iar în vară, spre exemplu, clubul a adus doar cinci jucători, doi dintre ei - Grozav şi Grecu - venind pe finalul campaniei de achiziţii. "Şepcile roşii" vor continua pe aceeaşi linie şi în această iarnă, spune Florian Walter. "Probabil că vor veni undeva la trei-patru jucători, nu mai mulţi. Vom vedea împreună cu Ionuţ Badea ce fotbalişti vom transfera şi pe ce posturi. Urmărim jucători din toată Europa, dar şi din Liga I. Nu avem o regulă că transferăm doar români sau străini", a spus Florian Walter. Totuşi, în ultima perioadă, clubul s-a orientat mai mult spre jucători din Liga I, o dovadă în acest sens fiind faptul că la ultimul meci de pe teren propriu, cel cu Dinamo, "U" a început cu un singur străin în echipă, neamţul Lukasz Szukala.

Deşi se află pe locul 4 în Liga I, la 5 puncte de liderul Dinamo Bucureşti, "studenţii" nu visează la titlu. Walter spune că, în acest moment, ar fi un pas prea mare, din punct de vedere psihologic, ca "U" să-şi propună câştigarea campionatului. Titlul ar fi un obiectiv pentru "studenţi" abia în sezonul viitor. "Ne gândim doar la calificarea în cupele europene. Obiectivul nostru sunt locurile 1-5, dar nu putem spune că ne gândim la titlu. Ar fi un pas prea mare, ar însemna să ardem etapele. E foarte important ca în acest sezon să terminăm pe un loc de cupă europeană, iar apoi avem timp să ne facem planurile pentru titlu. Din sezonul viitor ne vom pune în plan câştigarea campionatului. Să nu uităm unde era clubul în urmă cu doi ani şi un pic", a mai spus Walter.

Elevii lui Ionuţ Badea se pregătesc pentru "meciul anului", aşa cum a numit antrenorul derby-ul cu CFR, din Gruia, de peste o săptămână. Finanţatorul clubului speră ca meciul să fie însoţit şi de un stadion plin. "Sper să fie o atmosferă spectaculoasă, aşa cum suporterii noştri ştiu să facă, şi un stadion plin. Fotbalul se joacă pentru fani, atât noi, cât şi ei asta urmărim, să ne mulţumim suporterii. Eu aş pune preţuri accesibile, să poată intra oricine, şi înclin să cred că aşa vor proceda şi cei de la CFR", a spus Walter.

Partida dintre CFR şi "U" e programată peste o săptămână şi o zi, sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 20:30, în direct la Digi Sport şi livetext pe ziuadecj.ro.

 

 

Etichete
Comenteaza