Inter, Real şi Ajax, “sperietorile” CFR-ului în Champions League

Inter, Real şi Ajax, “sperietorile” CFR-ului în Champions League
O grupă cu cele trei forţe ale Europei ar reprezenta cea mai grea variantă posibilă, pe când opţiunea “soft” ar fi o serie cu Sevilla, Şahtior şi Basel.
A mai rămas o săptămână până când campionii de la CFR Cluj îşi vor afla adversarii din grupele Ligii Campionilor. Dacă unii dintre “feroviari” visează la Real sau Barcelona, alţii au ambiţia să treacă de grupe şi speră la adversari facili. Tragerea la sorţi va avea loc pe 26 august, la Monaco, la o zi după ce se vor afla toate echipele calificate.

Acum doi ani, echipa din Gruia a adus la Cluj trei nume mari din fotbalul european - Chelsea, AS Roma şi Girondins de Bordeaux. Chiar dacă a încheiat grupa pe ultimul loc, campioana României a lăsat o impresie plăcută şi amintirea “minunii” din Italia, victoria cu 2-1 în faţa Romei. După două sezoane, “feroviarii” revin în cea mai importantă întrecere a Europei şi visează din nou la confruntările cu “granzii” bătrânului continent. În tabăra clujenilor, părerile sunt împărţite în privinţa adversarilor pe care şi-i doresc în grupe.

Preşedintele Iuliu Mureşan spunea imediat după câştigarea campionatului că îşi doreşte să întâlnească cele mai puternice echipe ale Europei, Internazionale Milano sau Barcelona. În schimb, finanţatorul Arpad Paszkany a susţinut în mai multe rânduri că îşi doreşte ca echipa lui să întâlnească adversare mai accesibile, pentru a avea şanse să se califice în primăvara europeană. “Am fost de vreo cinci ori pe stadion la Barcelona, sper ca în acest an să nu mă mai duc. Aş prefera să nu jucăm cu ei în Liga Campionilor. Dacă ar fi să aleg dintre Barcelona şi Real Madrid, ar fi mai bine Madridul”, spunea Paszkany în urmă cu câteva zile.

Cele 32 de echipe care vor ajunge în această fază vor fi împărţite în patru urne valorice. Se vor forma opt grupe a câte patru echipe, fiecare venind dintr-o urnă valorică diferită. În această etapă nu se pot întâlni două formaţii din aceeaşi ţară. Cea mai grea grupă posibilă pentru clujeni ar fi una cu Internazionale Milano (deţinătoarea trofeului Champions League), Real Madrid şi Ajax Amsterdam (în cazul în care olandezii se califică în grupe).

Dacă norocul va fi de partea clujenilor, aceştia ar putea avea parte de o grupă mai accesibilă. Deşi în prima urnă valorică sunt prezente superputerile fotbalului european, cea mai puţin periculoasă echipă pare să fie FC Sevilla, care a încheiat sezonul trecut pe locul patru în campionatul spaniol. Grupa “uşoară” ar putea fi completată de Şahtior Doneţk şi FC Basel (la fel, dacă elveţienii obţin calificarea în această fază după meciurile din play-off).

Cea mai grea grupă posibilă:

Internazionale Milano
Real Madrid
Ajax Amsterdam
CFR Cluj

Cea mai uşoară grupă posibilă:


FC Sevilla
Şahtior Doneţk
FC Basel
CFR Cluj

Urziceniul, performera “all-time” în Champions League

Unirea Urziceni deţine recordul de puncte obţinute de o echipă românească în grupele celei mai importante competiţii inter-cluburi din lume. Ialomiţenii au adunat în sezonul trecut opt puncte, în urma celor două victorii din meciurile cu FC Sevilla şi Glasgow Rangers, respectiv din egalurile cu VfB Stuttgart şi cu Glasgow Rangers (acasă). Ialomiţenii au reuşit să se claseze pe poziţia a III-a în grupă şi să obţină biletele pentru primăvara europeană din Europa League.


Etichete
Comenteaza