Interviu cu Ionel Ganea: "Avem nevoie de şase victorii"

Interviu cu Ionel Ganea:
Ioan Viorel Ganea şi-a făcut primele calcule pentru salvarea Universităţii Cluj de la retrogradare. Mâine joacă primul "decisiv", la Constanţa.

Ar fi un obiectiv greu şi pentru un antrenor trecut prin porţile meseriei. E mult mai dificil pentru un tehnician care a debutat luni în prima ligă. Universitatea încă îşi mai cârpeşte lotul, şi-a schimbat în grabă hainele, dar nu a avut timp şi bani să-şi aleagă mărimile potrivite. Ambiţia lui Ganea e unul dintre argumentele Universităţii în pledoaria finală. Urmează partide esenţiale pentru salvare, cu Viitorul şi Severin. Aşteptăm să vină punctele şi fotbalul.

ZIUA de CLUJ: Ai aşteptat altceva de la meciul cu Steaua? Ca rezultat, ca joc?

Ioan Viorel Ganea: Probabil că multă lume se aştepta să ne dea vreo cinci. Eu cred că, în perioada scurtă pe care am avut-o la dispoziţie, am reuşit să disciplinez echipa tactic. Mai avem de muncit la partea fizică.

Cum ai pregătit partida?

Eu am vrut să le blochez jocul, să fim o echipă foarte compactă, să nu le oferim spaţii între linii, pentru că au un joc de pase foarte bun, să jucăm pe contraatac. Asta am vrut eu. La fazele fixe am reuşit să-i blocăm foarte bine, nu am avut nici o problemă. Prestaţia noastră a fost destul de bună. Nu cred că ne-am făcut de râs în faţa unei echipe în formă, cu două stagii de pregătire efectuate. Cu mai mult curaj, cu un pic de inspiraţie, puteam face un egal.

Păi cum să le fie frică dacă sunt pregătiţi de Ioan Viorel Ganea?

Eu sunt antrenor, dar stau pe margine. Jucătorii sunt în teren (zâmbeşte).

 

„Nu-mi permit experienţe cu juniori"

Te-ai aşteptat la mai mult pe faza ofensivă? Mingile au fost pierdute uşor, nu s-au legat pasele.

Este adevărat, pentru că sunt foarte mulţi jucători noi. Mai avem foarte mult de muncit. Ne pregătim în continuare la fel de bine şi sper să vină şi rezultatele.

De ce nu le-ai dat nici o şansă juniorilor? Sunt câţiva foarte talentaţi, ca Ursu, Calcan sau Dulap.

Nu erau în lot, nu-i cunosc. Nu erau aici.

Au jucat în amicalele dinaintea plecării în Antalya.

Nu-mi permit să fac experienţe acum. Am să merg să-i văd la meciurile lor oficiale. Deocamdată, nu-i cazul să fac experienţe cu jucătorii tineri, cu juniori. Obiectivul meu e să rămân în prima ligă. Nu-i cunosc, nu cred că asta e problema cea mai mare. Dacă mi se spunea să nu salvez echipa, jucam cu jucători tineri.

Care e situaţia lui Victoraş Iacob?

Victoraş e în litigiu cu clubul său din Grecia. A depus memoriu şi aşteaptă răspunsul. În caz că nu rezolvă nimic, a zis că renunţă, să se legitimeze cât mai repede.

Cât mai durează până când echipa va fi puternică din punct de vedere fizic?

E în creştere, vom creşte de la meci la meci. Sper să mai acumulăm 20%-30%, în perioada de întrerupere a campionatului, ca să fim mai potenţi fizic.

Care e situaţia preparatorului fizic? Italianul a renunţat, nu ai nevoie de un alt ajutor?

Eu nu pot să vorbesc despre asta. Am un staff. Aici e vorba de angajări şi nu ştiu dacă în timpul insolvenţei clubul mai poate face angajări. Nu depinde de mine. Normal era să am un preparator fizic de la începutul pregătirii. Ce să fac? Aştept să văd ce se întâmplă.

„Tibi Bălan m-a refuzat. Acum nu-l primesc eu"

E adevărat că l-ai refuzat pe Tibi Bălan, care s-ar fi arătat dispus să vină la „U" după ce te-a refuzat iniţial?

Nu l-am refuzat. Lui Tibi Bălan i-am spus să vină în urmă cu trei săptămâni şi nu a vrut. Mi-a spus că are copil mic, că aşteaptă o ofertă din străinătate. Pe mine nu m-a sunat acum Tibi Bălan.

L-ai accepta dacă te-ar suna?

Nu-l mai accept acum, să stea să-şi crească copilul.

De ce l-ai ales titular în poartă pe Samoilă?

A fost cu noi în pregătiri în permanenţă. Am încercat să-l aduc pe Hăisan, dar nu a făcut faţă cerinţelor mele. Samoilă a apărat destul de bine în amicale, s-a pregătit bine, aşa că i-am dat o şansă. Nu pot să-l cert pentru că a greşit la golul înscris de Steaua, e un portar tânăr şi trebuie să-l ajut. Bineînţeles că-i voi arăta unde a greşit. Le voi arăta şi celorlalţi ce au greşit. Când pierdem, pierdem toţi. Când câştigăm, câştigăm toţi.

Eu post pe care ai nevoie de întăriri? Mai vine Coman?

Aş vrea să întăresc acest post. Coman e sub contract cu Vasluiul şi nu pot să vorbesc despre el.

Îi vei coopta în lot pe Szekely, Tony şi Mendy?

De Mendy nu ştiu nimic. Ceilalţi doi sunt liberi de contract.

Ai nevoie de ei?

Dacă eu i-am chemat, normal că am nevoie. Să vedem şi cum stau cu pregătirea. Acum mă gândesc la meciul de sâmbătă, prioritar e jocul cu Viitorul. Avem doi accidentaţi, Szilagyi şi Vasile Gheorghe, sper să nu fie foarte grav.

Urmează câteva partide importante pentru obiectivul echipei.

Meciul cu Viitorul este foarte important, e decisiv după părerea mea.

Câte puncte trebuie să câştige Uni-versitatea să se salveze de la retrogradare?

Eu cred că tre-buie să câşti-găm şase me-ciuri. Nu ştiu dacă ar fi suficient, dar aşa am avea şanse să ne salvăm.

 

 

 

Etichete
Comenteaza