INTERVIU cu "Mitică" Dragomir: “Suntem o ţară de hoţi?”

INTERVIU cu
Dumitru Dragomir nu e deranjat de implicarea lui Florian Walter în vânzarea Universităţii Cluj şi adaugă că autorităţile trebuie să dea undă verde tranzacţiei.

Al doilea apel a fost norocos. Convorbirea a ţinut doar câteva secunde. "Nu pot vorbi acum, sunt ocupat. Sună-mă peste o oră!". La sediul Ligii Profesioniste se discută despre reorganizarea competiţiei interne, iar preşedintele Dumitru Dragomir nu poate fi deranjat în toiul dezbaterilor. A mai trecut un meci de fotbal până am reluat dialogul. Nici acum nu a avut mult timp, nu am reuşit să-i adresez toate întrebările pregătite. Oricum, cel puţin în privinţa relaţiei vicioase dintre "U" Cluj şi Petrolul, nu am fi primit un răspuns categoric. La scurt timp după ce am închis telefonul, televiziunile anunţau că Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism cercetează transferurile la Ploieşti ale celor 15 jucători ai Universităţii. Poate că următorul dialog, cu o parte dintre personajele ce apar în interviu, va fi la "vorbitor".

Domnule Dumitru Dragomir, ce spuneţi de situaţia de la „U" Cluj?
Nu ştiu ce se întâmplă. Atât timp cât nu se implică autorităţile locale, primarul şi preşedintele Consiliului Judeţean, nu se poate rezolva problema. Obligatoriu trebuie să se implice! „U" Cluj e o stare de spirit, nu e o echipă oarecare. Universitatea e pe acelaşi calapod cu Steaua, Dinamo sau Rapid.

E un club care va împlini un secol în curând.
Universitatea are o tradiţie extraordinară, sunt zeci de ani de istorie. Nu poţi să o tratezi aşa, să nu o ajuţi. Ce contează 30-40 de miliarde de lei vechi pentru Primărie şi Consiliul Judeţean? Să dea bani şi la „U", şi la CFR.

„Aş fi stat cu galeria la uşa primarului"

Aţi fost ani de zile preşedinte de club. Ce aţi fi făcut acum, dacă eraţi conducătorul Universităţii, ca să salvaţi echipa?
Aş fi stat la uşa primarului şi l-aş fi convins. Eu, dacă eram acolo, convocam galeria Universităţii la uşa primarului, stăteam acolo până se rezolva problema. U" nu e bătaia de joc a unora.
Suporterii au organizat mitinguri, dar nu au primit nici un răspuns de la autorităţile locale.
Nu a fost nimeni invitat din partea autorităţilor locale la acele mitinguri. Să o ia cineva din Cluj sau din Bucureşti şi să-i asigure bugetul.

Cât e bugetul minim pentru prima ligă?
Vă spun că bugetul minim pentru o echipă din prima ligă este de 4-5 milioane de euro. Primăria şi Consiliul Judeţean să suporte măcar jumătate din acest buget.
„Nu-i scoateţi vinovaţi pe cei care dau banii"

Ca preşedinte al Ligii, cum comentaţi faptul că Florian Walter negociază vânzarea Universităţii Cluj, când tot el e şi finanţatorul Petrolului?
Păi dacă a plătit 17 milioane de euro şi nu-i dă nimeni nimic nu trebuie să-şi recupereze banii? Ce, suntem o ţară de hoţi? Până la urmă cineva trebuie să cumpere echipa.

E o situaţie care subminează încrederea în competiţia pe care o gestionaţi.
Nu-i scoateţi vinovaţi pe cei care dau banii, ci pe cei care mint.

La cine vă referiţi, la clasa politică, la cei care au fost votaţi şi au uitat de problema Universităţii?
Păi sigur, bineînţeles.

De ce credeţi că nu se implică un om de afaceri din Cluj să preia Universitatea?
Toată lumea aşteaptă să dea Boc semnalul. Iar Boc şi preşedintele Consiliului Judeţean nu dau „verde".

Conducătorii formaţiei CFR au fost nemulţumiţi pentru că s-au programat şi partide din retur în luna decembrie, iar programul campioanei e foarte aglomerat.
Aşa e clima, să se lupte puţin cu Dumnezeu. Nu au motive să fie supăraţi. Îi admir că sunt profesionişti, sunt foarte bine organizaţi.

Ce părere aveţi despre despărţirea rapidă de Andone?
E de neînţeles. Ei bagă banii, ce să comentezi? Sunt de felicitat că ţin echipa din banii lor.

Şumudică riscă să nu mai antreneze până la vară, fiindcă a semnat şi cu „U" după ce a fost la Vaslui?
Aşa e, săracul! Să se înveţe minte pentru altădată.

Ce pronostic daţi pentru meciul Petrolul - „U" Cluj? Florian Walter e şi într-o parte, şi în cealaltă.
Petrolul e o echipă foarte bună. Nu ştiu, nu mă bag la chestii de genul ăsta. Hai că mă grăbesc, la revedere!

P.S. Vă aşteptăm răspunsurile la întrebarea din titlu

 

 

Etichete
Comenteaza