ÎNTOARCEREA ACASĂ “U” - Kuban a intrat în linie dreaptă. Peste 20.000 de bilete vândute

ÎNTOARCEREA ACASĂ “U” - Kuban a intrat în linie dreaptă. Peste 20.000 de bilete vândute
Meciul care va inaugura Cluj Arena şi care coincide şi cu retragerea lui Cristi Pojar din activitate se va juca, foarte probabil, cu casa închisă.

Pregătirile pentru primul meci de fotbal de pe Cluj Arena au intrat pe ultima sută de metri. Organizatorii au anunţat că peste 20.000 de bilete au fost vândute până ieri, iar azi se aşteaptă ca restul stocului să se epuizeze. Emoţiile momentului revenirii acasă l-au năpădit deja pe Cristi Pojar, antrenorul secund al celor de la Kuban Krasnodar fiind impresionat de faptul că fanii şi clubul i-au cerut să îmbrace pentru ultima dată tricoul Universităţii.

Ruşii de la Kuban Krasnodar vor ajunge în această dimineaţă la Cluj, probabil în jurul orei 10:00, urmând ca delegaţia să fie cazată la hotelul Golden Tulip Ana Dome, un stabiliment de patru stele. Ruşii vor efectua antrenamentul oficial în această după-amiază, detaliile urmând să fie stabilite în cursul zilei de azi. 20.000 de clujeni şi-au luat deja bilet la evenimentul de mâine, iar organizatorii aşteaptă ca restul de 6.000 de tichete să se vândă până în această seară. Cristi Pojar, actualul "secund" al lui Dan Petrescu la Kuban, va fi unul dintre personajele asupra cărora fanii îşi vor aţinti privirile.

Pojar va îmbrăca din nou tricoul care i-a fost aproape în întreaga carieră, tocmai în meciul care va inaugura noul stadion de cinci stele al Clujului. "E normal să fiu emoţionat când mă gândesc că mai e foarte puţin până la acel moment. Am fost săptămâna trecută pe stadion şi mi-am adus aminte de toate momentele frumoase petrecute acolo. Mi-au dat lacrimile şi probabil că aşa se va întâmpla şi marţi, când voi intra din nou pe teren. M-a impresionat foarte tare invitaţia făcută de club şi de fani, ca eu să mă retrag din activitate acum, când acest stadion va fi inaugurat. Peste sute de ani acest moment va rămâne în memoria Clujului", a spus Cristi Pojar.

Acesta a mărturisit că fiul său a fost cel care l-a convins să îmbrace din nou tricoul Universităţii. "Când am primit invitaţia m-am consultat cu familia şi cu prietenii apropiaţi. Totuşi, au trecut foarte mulţi ani de când m-am lăsat de fotbal şi nu voiam să mă fac de ruşine. Fiul meu mi-a spus: «Tată, eu nu te-am văzut jucând, eram prea mic atunci. Fă-o pentru mine!». M-au impresionat foarte tare cuvintele sale. Atunci am luat decizia să joc pentru el şi pentru fanii mai tineri ai echipei, care n-au prins acele vremuri", a mai spus Pojar pentru ZIUA de CLUJ.

Cele două echipe vor păşi azi pentru prima dată pe iarba stadionului Cluj Arena, ora antrenamentelor urmând să fie stabilită în cursul zilei. Finanţatorul Florian Walter a primit confirmarea că mai mulţi membri ai "Generaţiei de Aur", în frunte cu Gheorghe Hagi şi Gică Popescu, vor veni la partida cu Kuban, urmând ca avionul charter cu invitaţii să aterizeze în cursul zilei de mâine. "Vor fi foarte mulţi invitaţi de marcă, de la membrii «Generaţiei de Aur» şi până la oficialităţi de la FRF şi LPF. Evenimentul va fi unul cu totul special. Există foarte multe surprize, multe dintre ele nici eu nu le ştiu. Ne bucură că gazonul se prezintă în condiţii foarte bune după concerte, aşa că premise pentru un fotbal bun există", a spus Florian Walter.

Fanii Universităţii îşi pot procura în continuare bilete la partidă de la standurile special amenajate în cele două mall-uri, dar şi de la stadionul Cluj Arena.

Deschidere pe acordurile Filarmonicii

Evenimentul care va deschide meciul dintre "U" şi Kuban Krasnodar va începe la ora 17:00. Clubul a pregătit momente speciale dedicate juniorilor clubului, dar şi fostelor glorii, care vor fi premiate pentru întreaga activitate. Filarmonica de Stat Transilvania va intona imnul echipei, dar şi imnurile celor două state, înaintea partidei. Jocul va începe la ora 19:00, iar evenimentul se va încheia cu un foc de artificii.

 

 

Comenteaza