Invincibili la Galaţi: CFR urcă spre vârful clasamentului

Invincibili la Galaţi: CFR urcă spre vârful clasamentului
Cu un om în minus mai bine de 70 de minute, CFR a obţinut o victorie extrem de importantă pe terenul echipei Oţelul Galaţi.

Formaţia din Gruia a ajuns la opt puncte în patru etape disputate din acest sezon şi s-a apropiat la doar două lungimi faţă de Pandurii Târgu Jiu şi Steaua Bucureşti, ambele conducând clasamentul cu câte 10 puncte. CFR-ul şi-a menajat şi câţiva oameni importanţi, dar a arătat că are o bancă de rezerve puternică.

Faţă de anii precedenţi, CFR Cluj are un lot complet şi îşi permite luxul de a menaja oameni importanţi ca şi Pantelis Kapetanos, Ricardo Cadu sau Modou Sougou. S-a întâmplat la Galaţi, pe terenul Oţelului, unde antrenorul Ioan Andone a pregătit câteva surprize şi a început meciul fără cei mai importanţi oameni ai săi. Chiar şi aşa, „feroviarii" s-au instalat încă din debutul partidei în jumătatea adversă, iar Mureşan a încercat să-l surprindă pe Brăneţ cu un şut de la mare distanţă, însă mingea s-a lovit de un jucător al Oţelului şi a ieşit în corner. Oţelul a răspuns, pe contraatac, dar clujenii au deschis scorul. Rui Pedro a pătruns în careul advers, Benga a avut o intrare imprudentă, iar centralul Colţescu a acordat lovitură de la 11 metri. Mureşan a transformat fără emoţii (7) şi se părea că CFR Cluj va obţine un succes fără probleme la Galaţi. Acelaşi Mureşan a greşit apoi impardonabil şi şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică după o intrare dură asupra lui Stromajer (23).

Eroarea neaşteptată a căpitanului „ceferist" a provocat un şoc în sânul formaţiei clujene, care a cedat iniţiativa, iar gazdele au profitat de moment. Dorinel şi-a impulsionat elevii de pe margine, iar Inkango a restabilit egalitatea, cu un şut plasat (39). La revenirea de la cabine, Galaţiul a forţat şi mai mult, dar a primit o nouă lovitură. Defensiva a dormit inexplicabil, Ronny a preluat o minge primită de la Bastos şi l-a învins pe Brăneţ cu o execuţie de la 16 metri (53). Oţelul a încercat să revină, dar Felgueiras s-a opus în faţa lui Giurgiu şi Neagu, dovedind că este unul dintre cei mai buni goakeeperi din România.

Pe final, moldovenii au terminat şi benzina, iar CFR-ul a apărat cu uşurinţă avantajul de un gol. După două remize în primele două etape, echipa lui Andone obţine două succese consecutive cu două contracandidate la primele locuri, FC Vaslui şi Oţelul Galaţi.

Spionaţi de Basel

La partida de la Galaţi a asistat şi managerul lui FC Basel, adversara CFR-ului din play-off-ul Ligii Campionilor. Heiki Vegel a luat loc la tribuna oficială şi a luat în permanenţă notiţe despre formaţia lui Ioan Andone. Primul meci se va juca în Elveţia pe 21 august, iar returul este programat pe 29 august. 7

Oţelul Galaţi - CFR Cluj 1-2 (1-1)


Au marcat: Inkango (39) / Mureşan (7), Ronny(53)
Stadion: Oţelul, Spectatori: 5.000

Oţelul: Brăneţ - Râpă, Perendja (Murgoci, 72), Costin, Sârghi - Giurgiu, Inkango - Benga (Neagu, 33), Băjenaru (Pena, 60), Iorga - Stromajer
Antrenor: Dorinel Munteanu

CFR Cluj: Felgueiras - Pinto, Piccolo, Maftei, Sepsi - Godemeche, Mureşan, Bastos, Rui Pedro (Cadu, 68) - Valente (Vass, 35), Ronny (Sougou, 64)
Antrenor: Ioan Andone

Cartonaşe galbene: Costin (42) / Vass (39), Godemeche (78)
Cartonaşe roşii: Mureşan (23)
Au arbitrat: Sebastian Colţescu (Craiova) - Octavian Şovre (Oradea), Radu Ghinguleac (Bucureşti)

 

 

Comenteaza