Ioan Ovidiu Sabău, idol pentru un fost internațional: "Toată România era cu Hagi, eu eram cu el! Îl divinizam"

Ioan Ovidiu Sabău, idol pentru un fost internațional: "Toată România era cu Hagi, eu eram cu el! Îl divinizam"
| Foto: lpf.ro

Antrenorul Universității Cluj a reprezentat un adevărat reper pentru un fost jucător cu 27 de meciuri la echipa națională a României.

În prezent selecționer al reprezentativei de tineret, Daniel Pancu a dezvăluit că idolul său a fost dintotdeauna Ioan Ovidiu Sabău. Fostul atacant a povestit că l-a apreciat pe tehnicianul Universității Cluj încă din copilărie și a povestit cum a fost să împartă vestiarul la Rapid.

"Când m-am trezit la Câmpulung (n.r. unde era în catonament cu Rapid) exact lângă Neluțu... Neluțu venise după vreo două-trei zile, eu am jucat toată copilăria cu numărul 8 și îl divinizam. Cu Hagi era toată lumea, cu Hagi era toată România, eu îl aveam pe Neluțu Sabău.

Să te trezești cu el... adică noi auzeam zvonuri că vine. Și, într-o dimineață, la terenul ăla preistoric de acolo, din Câmpulung Moldovenesc, mă încălțam cu ghetele, era la un metru jumăte: <<Doamne, ce se întâmplă cu mine, nu e real>>.

I-am spus de atunci (n.r. că este idolul lui), mă ținea tot timpul după antrenamente la individualizare, mă punea să îi iau mingea, lucru care era imposibil, și el mie. Era ca și cum mă luptam eu cu Tyson. Eram și tânăr, lipsit de forță oricum, iar el întors după ani de Italia. Nici nu o vedeam și, când o avem (n.r. mingea) eu, mi-o lua imediat", a spus Daniel Pancu pentru iamsport.

Crescut de Universitatea Cluj, Ioan Ovidiu Sabău a mai jucat la ASA Târgu Mureș, Dinamo, Feyenoord, Brescia, Reggiana, Rapid și Gaz Metan Mediaș. Fostul mijlocaș a strâns 55 de meciuri pentru naționala României, alături de care a participat la Cupa Mondială din 1990 și la EURO 1996.

De cealaltă parte, Daniel Pancu a făcut junioratul la Poli Iași și a mai trecut pe la Rapid, Cesena, Beșiktaș, Bursaspor, Terek Grozny, ȚSKA Sofia, FC Vaslui și FC Voluntari. Pentru echipa naționala a jucat de 27 de ori, între 2001 și 2005.

Comenteaza