Ioan Ovidiu Sabău știe cum poate îmbunătăți moralul echipei: "Avem nevoie de o victorie importantă"

Ioan Ovidiu Sabău știe cum poate îmbunătăți moralul echipei: "Avem nevoie de o victorie importantă"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Directorul tehnic al Universității Cluj consideră că un succes contra celor de la FC Botoșani ar aduce încredere suplimentară în rândul jucătorilor săi.

Egalați la ultima fază de Chindia Târgoviște, deși golul nu ar fi trebuit validat, "studenții" se pregătesc de un nou joc în Superligă. Universitatea Cluj primește vizita celor de la FC Botoșani, formație aflată într-o scădere de formă, după un început bun de an.

Înaintea partidei, Ioan Ovidiu Sabău a vorbit despre moralul echipei sale și despre acțiunile ce trebuie realizate pentru a îmbunăți starea de spirit din cadrul lotului echipei clujene.

"Pentru noi a fost o săptămână destul de grea. A trebuit să refac moralul jucătorilor, să recapete încrederea în ei, plăcerea de a juca. Au fost foarte afectați după jocul pierdut la ultima fază. Am arătat destul de bine, au fost momente bune, am jucat foarte rapid, am avut ocazii. Fotbalul e frumos, dar e nedrept de multe ori.

Echipa e pregătită, motivată, se pregătește bine. Ne așteaptă cu meci cu o echipă care a început acest an destul de bine, cu trei victorii. Sunt o echipă bună pe contraatac, cu o situație bună în clasament. Va trebui să greșim foarte puțin și să înscriem rapid. Sper ca de această dată să pot sta mult mai liniștit pe bancă și să mă pot bucura de o victorie.

Latura psihologică e cea mai importantă și în fotbal și în viața de zi cu zi. Victoriile aduc încredere. Noi am făcut foarte multe lucruri bune. Jucătorii au calități și trebuie să aibă în continuare încredere și pot să aibă realizări individuale și ca echipă. Nu sunt supărat pe ei, sunt profesioniști, se respectă pe ei.

Cred că avem nevoie de o victorie importantă. Dacă vom câștiga cu Botoșani se vor simți altfel și vor aborda altfel jocul de la Sibiu. Nu am ce reproșa echipei din punct de vedere al implicării. Sigur că sunt și probleme, le analizăm și vrem să progresăm", a declarat tehnicianul.

Jocul cu FC Botoșani consemnează revenirea pe teren propriu a "Șepcilor roșii". Deși starea gazonului este precară, Sabău și-a dorit ca suporterii să fie mai aproape de echipă și să vină în număr cât mai mare la stadion pentru a-i susține pe jucători.

"Revenirea este în primul rând pentru suporteri. Aici e casa noastră și aici trebuie să jucăm meciurile. Dacă jucăm la Mediaș suntem în deplasare și nu e firesc. Dacă nu va ploua tare, atunci se va putea juca. Cred că și adversarii se simt altfel când sunt 10.000 de spectatori în tribună. E un mare avantaj când joci acasă", a explicat Sabău.

Partida dintre Universitatea Cluj și FC Botoșani este programată sâmbătă, 25 februarie, de la 17:00.

Comenteaza