Îşi păstrează golgheterul: varianta cipriotă pentru Viorel Dinu a căzut

Îşi păstrează golgheterul: varianta cipriotă pentru Viorel Dinu a căzut
Cu o ofertă extrem de tentantă din punct de vedere financiar, venită de la o echipă din Cipru, atacantul va rămâne la Cluj, cel puţin pentru moment.

A marcat trei goluri pentru Universitatea în cele şapte partide scurse din acest sezon şi a intrat rapid în atenţia unor cluburi din Cipru. Viorel Dinu joacă la „U" pe un salariu modic, de aproximativ 3.000 de euro pe sezon, iar în Insula Afroditei ar fi încasat de aproape trei ori mai mult. Atacantul în vârstă de 32 de ani rămâne însă la Cluj, după ce Anamaria Prodan, preşedintele clubului, a refuzat să-l lase să plece.

„Nu-mi mai stă mintea la transferuri, mă concentrez doar pe ceea ce am de făcut aici, la „U" Cluj", a declarat ieri, Viorel Dinu, pentru ZIUA de CLUJ. Atacantul a fost propus mai multor echipe din Cipru de către Adrian Mihalcea, fostul său coechipier de la Concordia Chiajna, iar unul dintre cluburi a intrat rapid pe fir, oferindu-i un salariu lunar de aproape 10.000 de euro, dar şi o primă consistentă la semnarea contractului. Transferul a căzut, însă, între-timp, mai ales că nici Anamaria Prodan nu a vrut să audă de plecarea golgheterului echipei. „Până în iarnă, Dinu e netransferabil. Vreau să-l ţin aici pentru că ne va ajuta foarte mult", s-a limitat să declare Anamaria Prodan. Fotbalistul spune că nu e dezamăgit, în ciuda faptului că a ratat un o mutare importantă, mai ales din punct de vedere financiar. „Nu am mai vorbit cu nimeni în ultima săptămână şi nici nu a fost asta o prioritate pentru mine. Sunt la Universitatea şi vreau să joc cât de bine pot pentru această echipă", a spus fotbalistul.

Acesta s-a arătat impresionat de ultimele acţiuni ale suporterilor, care au mărşăluit de mai multe ori în centrul oraşului pentru a-şi arăta devotamentul faţă de club. Dinu speră ca la meciul cu Astra fanii să se mobilizeze şi să depăşească media de spectatori din ultimele trei meciuri. „E ceva extraordinar să ai parte de astfel de suporteri. Am citit despre marşul de vineri, am înţeles că totul a fost foarte civilizat, fără înjurături, am fost chiar impresionat. Sper foarte mult ca acum, când lucrurile par să se aşeze puţin, să vină în număr şi mai mare la meciuri. Cu ei în spate cred că am avea rezultate şi mai bune decât de până acum. Sunt convins că cu Astra vor fi foarte mulţi şi, cu ajutorul lor, vom reuşi să luăm încă trei puncte", a mai spus atacantul „studenţilor". După şapte etape scurse din acest sezon, Universitatea se află pe locul şase în Liga I, cu 11 puncte, în timp ce adversara „Şepcilor roşii" din etapa următoare, Astra Ploieşti, are 14 puncte şi se află pe poziţia a III-a.

Viorel Dinu (32 de ani) s-a transferat la „U" Cluj în această vară, venind de la Concordia Chiajna, din postură de fotbalist liber. În tricoul „studenţilor", Dinu a evoluat în şase partide şi a marcat trei goluri, cu Viitorul Constanţa, Turnu Severin şi FC Braşov. În această vară, Alex Păcurar s-a mai transferat de la „U" la ŢSKA Sofia, tot din postură de fotbalist liber.

570.000
de euro

este suma la care e evaluat Viorel Dinu de către site-ul transfermakt.de, cel mai important portal de analiză a pieţei fotbalistice. Atacantul este cel mai scump jucător din lotul clujenilor.

Walter explică de ce dat Clujul pe Ploieşti

Florian Walter a declarat pentru Dolce Sport că a luat decizia de a nu mai investi de la Universitatea Cluj din cauza distanţei prea mari dintre Bucureşti şi capitala Ardealului. Actualul finanţator al Petrolului a dezvăluit că a anunţat oficialităţile oraşului încă din luna ianuarie despre intenţiile sale. „Am anunţat că mă retrag de la „U" Cluj din luna ianuarie, n-am făcut-o public, dar se ştia că plec. Am sacrificat timpul şi familia mai ales în ultimii trei ani cât am stat la Universitatea Cluj. Drumurile m-au omorât pur şi simplu. Nu puteam să le fac numai cu avionul şi cred că am făcut poate peste 150.000 de kilometri în aceşti trei ani cu autoturismul. Asta a fost decizia pentru care m-am retras de la clubul clujean. De Ploieşti eram mai aproape fiindcă soţia mea, cu care sunt căsătorit de 17 ani, este prahoveancă", a declarat Walter.

 

 

Comenteaza