Iuliu Mureşan vrea rejucare fără fani în tribune

Iuliu Mureşan vrea rejucare fără fani în tribune
Întrerupt în minutul 27, meciul dintre Universitatea Cluj şi CFR se va rejuca vineri, 18 mai, dar “feroviarii” au cerut ca partida să se dispute cu porţile închise.

CFR poate deveni campioană chiar înaintea ultimei etape, cu Steaua, dacă o va învinge pe "U" vineri pe Cluj Arena, iar Vasluiul se va încurca până atunci. Nemulţumiţi de hotărârea Comisiei de Disciplină, care a dictat rejucarea partidei, oficialii din Gruia au făcut recurs. Deşi este puţin probabil să se dicteze un alt verdict, ceferiştii - prin vocea preşedintelui Iuliu Mureşan - solicită suspendarea terenului Universităţii şi cer protecţia jandarmilor în timpul jocului.

CFR Cluj s-a impus greu vineri seara, în faţa Voinţei Sibiu, scor 2-1, dar s-a apropiat şi mai mult de titlu, trofeu pe care îl poate adjudeca înaintea ultimei etape, dacă se impune în meciul cu Universitatea, iar Vasluiul nu câştigă pe terenul Oţelului Galaţi. Şefii clubului sunt nemulţumiţi de hotărârea Comisiei de Disciplină, care a dictat rejucarea partidei cu "U", şi s-ar fi aşteptat la un succes la "masa verde", cu 3-0. "Ar fi fost decizia corectă, dar cineva îşi doreşte cu orice preţ ca noi să nu luăm campionatul", a explicat preşedintele Iuliu Mureşan. Clubul "feroviar" a făcut recurs după anunţul rejucării derby-ului, dar este puţin probabil să se ia o altă hotărâre. Cu toate acestea, Mureşan speră măcar în suspendarea terenului Universităţii, pe motiv că, susţine el, "nu mai putem să jucăm pe acel teren cu acei suporteri şi acea firmă de pază". "Voi solicita Ligii ca terenul lui «U» să fie suspendat. Vom cere ca securitatea să fie asigurată de Jandarmerie, pentru că ei nu dau cu pumnul, cum au făcut-o bodyguarzii. Nu avem ce face, trebuie să jucăm, altfel vom fi penalizaţi cu şase puncte pentru desconsiderarea competiţiei", a declarat Iuliu Mureşan.

Potrivit raportului observatorului Gheorghe Nedelescu, suspendarea jocului nu a avut nici o legătură cu publicul de pe stadion sau cu galeriile celor două echipe, "U" şi CFR. "Am convenit respect reciproc. Menţionez faptul că galeriile au respectat înţelegerea, cu excepţia trivialităţilor ambelor părţi", a menţionat Nedelescu, unul dintre cei mai exigenţi observatori din Liga I.

Mai mult decât atât, chiar finanţatorul CFR-ului, Arpad Paszkany, a declarat în direct la sport.ro că partida trebuie să se joace cu public. "Eu sunt adept al fotbalului, iar fotbalul se joacă cu public. Cei prezenţi pe stadion nu au greşit cu nimic şi ca atare, nu cred că acest meci trebuie să se dispute cu porţine închise", a spus Paszkany.

Au cerut şi suspendarea lui Grozav

CFR-ul a solicitat Comisiei de Disciplină ca atacantul lui "U", Gheorghe Grozav, să fie suspendat pentru două etape, după ce a fost văzut purtând pe sub tricoul de joc un tricou defăimător la adresa CFR-ului. După ce arbitrul Alexandru Tudor a întrerupt partida din cauza violenţelor de pe teren şi de pe culoarul de la vestiare, Grozav şi-a scos tricoul de joc, iar pe dedesubt avea un tricou imprimat pe piept cu imaginea unui suporter al "Şepcilor roşii" care urinează pe emblema CFR-ului.

 

 

Comenteaza