„Jaloanele" alb-negre, călcate în picioare de Concordia Chiajna

„Jaloanele
Universitatea Cluj a fost o echipă inexistentă aseară, contra Chiajnei. Echipa adunată de pe plajă şi introdusă de TAS în Liga I s-a distrat cu jucătorii îmbrăcaţi în alb-negru.

„Studenţii" s-au făcut de râs în această seară, pe Cluj Arena, pierzând cu scorul de 0-3 contra Concordiei Chiajna. Echipa adunată „de pe plajă" şi pusă să joace în Liga I ca urmare a unei decizii a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a făcut instrucţie cu oamenii lui Ionel Ganea.

Invers decât arătau calculele hârtiei, Chiajna a fost formaţia care a pus stăpânire pe joc încă de la început şi a încercat să construiască spre poarta lui Dolha. Fără viziune şi cu mintea înceţoşată, „studenţii" s-au limitat la mingi lungi cu destinaţia Târnăcop şi, uneori, Takacs. Primul şi-a trecut în cont prima fază notabilă a clujenilor, cu un şut în diagonală, care a trecut mult pe lângă poartă. Echipa mai montată şi mai prezentă în joc, Chiajna, a fost răsplătită până la urmă, ajutată de gafe în lanţ a întregii linii de fund a gazdelor. Neag l-a lăsat pe Van Doten singur în flanc cu Roşu şi Florea, ultimul a centrat pentru Zaharia, după ce l-a umilit pe olandez, iar atacantul Chiajnei, de lângă Ninu şi Ciupe, a marcat fără probleme (17). Chinul fanilor Universităţii abia începea. Favoriţii lor s-au chinuit să ducă mingea spre poarta lui Râmniceanu, dar construcţia a fost aproape inexistentă. Bucşa şi Balde n-au reuşit să dechidă jocul, Dedu a fost pierdut undeva între fundaşii ilfoveni, iar singurele speranţe au venit de pe flancuri. Atacantul lui „U" a avut, totuşi, o fază mai periculoasă, şutând pe lângă poartă de la marginea careului.

„Studenţii" au avut o zvâcnire la începutul reprizei secunde şi au forţat exact şapte minute golul egalizator. Bucşa a fost blocat în momentul şutului, Takacs a tras în portar, iar Râmniceanu a scos de sub bară mingea lui Neag. Acolo s-au terminat atacurile lui „U". N-a trecut mult până când inevitabilul s-a produs, iar Chiajna şi-a dublat avantajul. La o fază „şnur" de atac, Bucurică a centrat puternic, la firul ierbii, pentru Neagu, Ionuţ Neag a trecut pe lângă minge, iar atacantul Concordiei a trimis sub bară (64). Suporterii şi-au pierdut şi ei răbdarea şi i-au atacat pe jucători: „Nu meritaţi la „U" să jucaţi!"

Ganea a încercat să schimbe din mers, cu Odiaka, Turcu şi Szilagyi, însă fără absolut nici un efect în joc sau pe tabelă. Turcu a reuşit, însă, să-şi treacă în cont ratarea meciului, trimiţând paralel cu poarta, din trei metri. Onduku n-a avut prea mari emoţii să-l învingă pe Dolha, incredibil de aerian la o centrare din partea dreaptă şi să pecetluiască umilinţa gazdelor. Universitatea împarte „lanterna roşie" cu nou-promovata Corona Braşov, iar lupta pentru evitarea retrogradării devine extrem de dificilă. În cele cinci etape scurse din Liga I, „U" a obţinut un singur punct. Prin comparaţie, Chiajna, venită de pe „plajă", după decizia TAS, are şase, din două meciuri. 7

Mai slabi ca în 2007

Debutul acestui sezon a fost cel mai slab din 2007 încoace pentru Universitatea. Atunci, după cinci etape, clujenii reuşeau să strângă două puncte, cu unul mai mult decât au acum. La finalul respectivei stagiuni, „studenţii" retrogradau de pe ultimul loc, cu 23 de puncte, deşi au beneficiat de un buget de aproximativ 4 milioane de euro. 7


Casetă de meci doar pe net

„U" Cluj - Concordia Chiajna 0-3 (0-1)

Stadion: Cluj Arena, Spectatori: 4000

Au marcat: Zaharia (17), Neagu (64), Onduku (85)

„U" Cluj: Dolha - Ciupe (70, Turcu), Ninu (65, Szilagyi), Neag, Van Doten - Balde, Bucşa - Takacs, Cristocea, Târnăcop - Dedu (65, Odiaka)
Antrenor: Ionel Ganea

Concordia: Râmniceanu - Creţu, Leca, Melinte, Bucurică - Neagu (89, Strătilă), Purece, Roşu, Ipsir - Zaharia (48, Onduku), Florea
Antrenor: Ionuţ Chirilă

Cartonaşe galbene: Balde / Leca

Au arbitrat: Iulian Călin - George Neacşu şi Mircea Grigoriu

 

 

Etichete
Comenteaza