Javier Marti a câştigat turneul “Vodafone – Winners”

Javier Marti a câştigat turneul “Vodafone – Winners”
Baza sportivă Winners Tennis Club a găzduit ieri finala turneului internaţional “Vodafone – Winners”, parte integrantă a circuitului BCR Futures România.

Invingător a fost tenismanul spaniol Javier Marti, care a trecut în finală de românul Răzvan Sabău cu 7-6, 7-5 în tie-break, 5-7, 6-1. In competiţie au fost înscrişi sportivi din 22 de ţări. Până să ajungă în ultimul act al competiţiei, Răzvan Sabău a trecut în “optimi” de italianul Federico Torresi (7-5, 6-4), pentru ca în sferturi să îl învingă pe Artem Smirnov (7-5, 3-6, 6-4). In semifinală, Sabău a câştigat în faţa cehului Jiri Skoloudik (6-4, 6-1). Câştigătorul turneului, ibericul Javier Marti, l-a depăşit în optimi pe românul Victor Anagnastopol (6-1, 2-6, 6-0), iar în sferturi, pe conaţionalul său, Carlos Calderon – Rodriguez.

 

 In semifinală s-a impus cu 7-6 (5), 6-7 (6), 7-6 (4) în faţa lui Victor Ioniţă, la capătul a peste trei ore de joc. Potrivit organizatorilor, învingătorul va primi 18 puncte în clasamentul ATP, iar finalistul, alte 13. La dublu, echipa formată din italienii Federico Torresi şi Giulio Torroni a câştigat trofeul “Vodafone – Winners” după ce a învins în finală cuplul Victor Anagnastopol - Victor Ioniţă cu scorul de 5-7, 7-6 (tie-break 7-3). Sponsorii au oferit câştigătorilor premii în valoare totală de 10.000 de dolari.

 

 “A fost o săptămână bună pentru mine, am întâlnit jucători puternici şi sunt bucuros că am câştigat. M-am simţit foarte bine aici, a fost un turneu reuşit. Ţin să-mi felicit adversarul din finală”, a declarat câştigătorul Javier Marti, completat de finalistul Răzvan Sabău. “La cum am început turneul, nu mă aşteptam să ajung până aici. Păcat de ultimul set, când nu am mai avut forţa fizică să revin. Am întâlnit un adversar foarte bun, pe care îl felicit pentru prestaţia sa”, a afirmat Sabău.

 


Comenteaza