JO 2024. Echipajul de patru rame feminin s-a calificat direct în finală. Băieții intră în recalificări

JO 2024. Echipajul de patru rame feminin s-a calificat direct în finală. Băieții intră în recalificări
| Foto: facebook.com/olympicromania

Barca de patru rame a fetelor, cu Amalia Bereș, Magdalena Rusu,Maria Lehaci și Adriana Adam, e prima ambarcațiune tricoloră care se califică în finală la Paris 2024, transmite COSR.

Olanda a surprins România la start, a plecat foarte tare, româncele au alergat trei sferturi din cursă după ele și au terminat pe locul doi seria. Timpul româncelor pe ultimii 500 m au fost cei mai buni, ceea ce alimentează speranța lor pentru o finală de poveste.

”Finala e finală. Mai avem un pic de rectificat, startul și finișul. Noi am simțit că nu am avut ritm și, cum am mai spus, dacă îmbunătățim și startul, ar putea să fie o cursă perfectă. În orice caz, suntem încrezătoare și vă invităm să ne urmăriți în finală, promitem spectacol!”, spune încrezătoare ștrocul bărcii noastre, Amalia Bereș.

”La acest nivel nimeni nu este de neînvins. A fost un pic dificil cu condițiile, vântul un pic mai multă contră, mai mult lateral, se modifică, dar gestionăm foarte bine. Doamne ajută să fie bine!”, adaugă Magdalena Rusu.

”Suntem în finală și acolo totul va fi altfel, vom gestiona cursa în așa fel încât să îi bucurăm pe toți cei care ne susțin. Atmosfera de aici e impresionantă!”, dezvăluie Adriana Adam.

”Ne bucurăm că ne-am calificat direct în finală pentru a ne focusa pe barca de 8+1, am scăpat de o cursă în plus. Azi nu a fost perfect dar ne vom strădui să fie în finală!”, a încheiat Maria Lehaci.

Finala fetelor de la patru rame va fi pe 1 august.

Echipa masculină a încheiat pe 3 și intră în recalificări

Băieții din barca de patru rame a României, Ciprian Tudosă, Andrei Mândrilă, Sergiu Bejan și Ștefan Berariu vor concura în recalificări la Jocuri, după o cursă plină de surprize în serii și încheiată pe locul 3.

Au plecat bine, au stat lângă adversari dar la jumătatea cursei au simțit cum o rafală de vânt i-a ținut pe loc. România a terminat după Noua Zeelandă și Marea Britanie, dar băieții știu că sunt resurse pentru a ajunge în lupta pentru medalii.

”Rafala de vânt de la jumătatea cursei ne-a destabilizat și nu ne-am mai putut reveni. Pe ultima parte am încercat să ne apropiem de Marea Britanie, am încercat să umplem spațiul dintre noi și englezi, dar se pare că 2.000 e mai aproape decât ne așteptam. A fost prima cursă la Jocurile Olimpice și după ziua de astăzi știm ce avem de făcut”, a recunoscut strocul Ciprian Tudosă.

”Era prea plictisitor să ne calificăm în finală, trăgând o singură cursă. Suntem antrenați ca după fiecare cursă să tragem din ce în ce mai bine, de aceeam am tot dublat. Suntem siguri că vom face o cursă bună în recalificări și vom îndepărta toate greșelile. Va fi bine, sunt convins de asta”, a adăugat Sergiu Bejan.

Băieții vor lupta pentru calificarea în finală, marți 30 iulie.

Comenteaza