JO 2024. Victorie pentru Jaqueline Cristian în fața lui Caroline Garcia

JO 2024. Victorie pentru Jaqueline Cristian în fața lui Caroline Garcia
| Foto: facebook.com/olympicromania

Românca a debutat cu o victorie în proba de simplu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, 5-7, 6-3, 6-4 cu Caroline Garcia.

Jaqueline Cristian (26 ani, 61 WTA), care a pierdut joi în sferturi la Iaşi, a obţinut o victorie spectaculoasă, după două ore şi 35 de minute, în faţa unei reprezentante a gazdelor.

Românca trebuia să joace iniţial cu Elena Rîbakina, numărul 4 mondial, dar aceasta a declarat forfait şi Garcia (30 ani, 25 WTA), cap de serie numărul 17, a înlocuit-o. Jaqueline Cristian, debutantă la Jocurile Olimpice, a comis 7 duble greşeli, dar a făcut în total mai puţine erori neforţate decât franţuzoaica, la primul lor duel.

Jaqueline Cristian, singura reprezentantă a României rămasă în cursă la simplu, după ce Irina Begu a fost eliminată de liderul mondial Iga Swiatek, iar Ana Bogdan de italianca Jasmine Paolini, numărul cinci mondial, va juca în turul secund cu un fost lider mondial, japoneza Naomi Osaka sau germanca Angelique Kerber.

Cristian va evolua şi la dublu feminin, alături de Ana Bogdan, adversarele din primul tur fiind japonezele Shuko Aoyama/Eni Shibahara.

Comenteaza