Jr. NBA League Romania! Ghiţă Mureşan: "M-a emoţionat ce frumos joacă aceşti copii"

Jr. NBA League Romania! Ghiţă Mureşan: "M-a emoţionat ce frumos joacă aceşti copii"

La Cluj au avut loc finalele primei ediţii a Jr. NBA League Romania, cu participarea a 400 de copii care au reprezentat fiecare echipă din NBA pe durata a două luni. Fosta glorie a baschetului clujean Gheorghe Mureşan a venit special de la Washington şi s-a declarat încântat de atmosfera creată de echipele de pitici, de părinţii lor şi de profesorii-antrenori.

Emoţii maxime la BT Arena, unde s-au ținut avut loc finalele primei ediţii a Jr. NBA League Romania, în aceeaşi sală unde în toamna anului 2017 jucau 11 vedete din NBA la EuroBasket. Au fost ţipete de bucurie, dar şi lacrimi, pentru că la 10-11 ani emoţiile sunt mult mai intense şi nedisimulate, în prezenţa a 3.000 de fani de toate vârstele.

Copiii câştigători ai Jr. NBA League Romania au fost recompensaţi cu medalii şi inele de campioni, exact ca în celebra ligă nord-americană, şi au dat frâu tuturor emoţiilor la ceremonia de premiere. Ei, dar mai ales părinţii. Lacrimile au curs de ambele părţi ale finaliştilor, în cadrul ceremoniei care a respectat pas cu pas protocolul din NBA.

Prima câştigătoare a Jr. NBA League Romania este San Antonio Spurs (Liceul Teoretic Onisifor Ghibu), după finala cu echipa Indiana Pacers (Liceul Teoretic Lucian Blaga), scor 19-17, după prelungiri. În finala mică: Washington Wizzards (Şcoala Octavian Goga) - Houston Rockets (tot de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu), scor 20-12.

În calitate de ambasador al NBA, dar şi de vicepreşedinte al Federației Române de Baschet, se află la Cluj-Napoca şi Ghiţă Mureşan, singurul român care a evoluat în liga nord-americană. A fost asaltat pentru autografe, fotografii, iar copiii şi părinţii lor s-au arătat încântaţi.

”Cel mai important este pentru copii, pentru şcoli şi profesori. Ceea ce îmi place cel mai mult sunt antrenorii de la şcoli, care sunt voluntari, ce dragoste arată pentru copii şi baschet. Atmosfera creată de părinţi şi copii, bucuria aceasta e unică.

Talentul copiilor e extraordinar. Trebuie felicitaţi Horia Păun, preşedintele Federației Române de Baschet, Mircea Cristescu, de la "U" Cluj. Fără ei nu se putea întâmpla acest minunat eveniment. Să nu uităm că în România, baschetul e singurul sport pentru clasa a IV-a în şcoli; sper ca în 2-3 ani să fie în toată ţara.

Copiii sunt viitorul nostru, iar în această ligă nu contează cine câştigă sau pierde, ci faptul că sunt aici şi c[ joacă baschet. Prin baschet ne dorim să aducem copiii cât mai aproape de şcoală, pentru că învăţătura e foarte importantă. Nu contează ce sport faci, ci să existe bucuria practicării lui şi să înţelegem că sportul uneşte”, a declarat Gheorghe Mureşan, pentru News.ro.

Mai multe detalii AICI!

Comenteaza