La câţiva centimetri de victorie: "U" a venit doar cu un punct de la Constanţa

La câţiva centimetri de victorie:
Universitatea a obţinut primul punct al anului după 1-1 în deplasare, cu Viitorul lui Gheorghe Hagi. „Studenţii" aveau ocazia să închidă meciul şi să ia cele trei puncte, dar bara s-a opus unui şut spectaculos al lui Viorel Dinu.

Noua echipă a „Şepcilor roşii" a reuşit să scoată capul după eşecul cu Steaua Bucureşti şi să obţină primul punct din acest mini-retur. „Studenţii" au jucat cu multă determinare şi ambiţie la Constanţa, au izbutit să deschidă scorul şi au fost foarte aproape să-l majoreze. S-a terminat, însă, 1-1, un punct care ajută echipa lui Ioan Viorel Ganea, obligată acum, însă, să învingă pe CS Severin în etapa următoare, un meci care se va juca fără spectatori.

Faţă de partida cu Steaua, Ganea a făcut trei modificări în echipa de start, două dintre ele forţate de împrejurări. Dacă titularizarea lui Boşneag a fost oarecum previzibilă, în condiţiile ezitărilor lui Samoilă, Ciupe şi Nicola au fost trimişi în teren ca urmare a absenţelor lui Szilagyi şi Turcu. Schimbările antrenorului Universităţii s-au dovedit inspirate, Universitatea arătând forţă pe faza defensivă. Apărarea clujeană a fost, însă, surprinsă în două rânduri pe picior greşit de Bălaşa, tânărul jucător al constănţenilor reluând periculos, cu capul, din mijlocul careului. Boşneag a intervenit salvator, iar la a doua situaţie mingea s-a scurs pe lângă poartă. Jocul ofensiv al „studenţilor" a scârţâit serios în prima repriză, în sensul că clujenii s-au apropiat rar de poarta lui Buzbuchi. Au făcut-o, însă, mai decişi după pauză, când Viorel Dinu a fost faultat clar în careu de Mladen, şi tot el a transformat elegant penalty-ul. Dinu putea deveni din nou eroul „Şepcilor roşii", dar lovitura sa liberă executată aproape perfect de la 25 de metri a lovit transversala.

Dacă nu s-a făcut 2-0 pentru „U", scorul a devenit imediat egal, Aurelian Chiţu reluând cu capul, nemarcat, după o centrare perfectă din banda stângă. Clujenii au încercat să iasă pe contre, însă două astfel de faze au fost stricate de pase greşite. Bucşa putea da lovitura pe final, însă a trimis puţin peste poartă după un corner. S-a terminat 1-1, un rezultat care convine mai degrabă Universităţii, avantajată la „directe" în faţa Viitorului. În tur, „U" a câştigat cu 2-1 pe Cluj Arena. „Şepcile roşii" au o săptămână la dispoziţie pentru a pregăti următorul joc, cel cu CS Severin, unul care se anunţă decisiv şi în care trebuie să obţină trei puncte. În partida cu oltenii, ce se va disputa fără spectatori, la „U" ar putea să revină Tony Nwakaeme şi Janos Szekely. De asemenea şi Victoraş Iacob are şanse să primească actele pentru a putea fi legitimat de „Şepcile roşii".

„Dacă jucăm aşa, ne salvăm"

Ionel Ganea a obţinut sâmbătă primul său punct în Liga I, în noua sa calitate de antrenor principal. La finalul partidei cu Viitorul, „Ganezul" a declarat că evoluţia echipei sale îl face să spere în salvarea de la retrogradare. „Dacă jucăm aşa, ne salvăm. Am jucat bine, mai ales în repriza secundă, băieţii s-au luptat. Suntem o echipă săracă, dar încercăm să ne depăşim condiţia", a spus Ganea. În schimb, finanţatorul Viitorului, Gheorghe Hagi, i-a băgat pe jucători în şedinţă, fiind nemulţumit de ultimele evoluţii ale echipei sale.

 

 

Etichete
Comenteaza