La limita imposibilului: „U” a fost pradă uşoară în faţa „Lupilor galbeni”

La limita imposibilului: „U” a fost pradă uşoară în faţa „Lupilor galbeni”
„Studenţii” au încercat să joace fotbal, au şi reuşit într-o anumită măsură aseară, contra Petrolului, dar au pierdut cu 2-0, în faţa unei echipe net superioare valoric. Joi pe Cluj Arena vine Oţelul, în meciul finalului de an.

Clujenii de la Universitatea s-au străduit să-şi depăşească limitele, aseară, pe „Ilie Oană", dar haita Petrolului a fost mult prea înfometată, terminând meciul în 52 de minute. Hamza a înscris de două ori pentru o victorie anunţată a prahovenilor. Joi, „U" joacă unul dintre cele mai importante partide ale finalului de ani, acasă, cu Oţelu.

„Lupii galbeni" primeau Universitatea cu foamea unei echipe în mare formă. Trupa din Ploieşti a câştigat ultimele două partide acasă în mare stil, marcând şase goluri unor colege de suferinţă ale „Şepcilor roşii", Viitorul Constanţa şi Corona Braşov. Aseară, petroliştii au atacat din primul minut. Mihai Teja a mutat surprinzător cu Vladimir Niculescu în poartă, în locul slovacului Veselevosky, unul dintre cei mai buni oameni ai echipei în ultimele meciuri. Iar portarul a avut destul de lucru în primele 45 de minute. Arbitrul Lucian Rusandu a intrvenit, însă, primul, în minutul 7, când Hamza a cerut penalty după o intervenţie a lui Ninu. Trei minute mai târziu, Benga a reluat din mijlocul careului, peste poartă. Fundaşul central a fost mai decis, însă, la o fază care nu anunţa nimic, lovindu-l pe Kovacs, care a fost nevoit să iasă pe targă de pe teren. Calcan i-a luat locul, cu emoţii, puştiul intrând pe teren cu un număr greşit pe tricou. „Studenţii" n-au reuşit să surprindă cu nimic pe contra-atac, iar gazdele i-au pedepsit. Mai întâi, Albin a trecut spectaculos prin apărarea „studenţilor", a scăpat singur cu Niculescu, dar a preferat un lob pretenţios şi portarul a reţinut. Intevitabilul s-a produs, până la urmă. Mendy nu l-a putut ţine în frâu pe Priso, acesta a centrat în careu, Albin a recentrat pentru Hamza care, lăsat fără marcaj de Abrudan, a reluat spectaculos (38).

Petroliştii au început la fel de furibund repriza secundă, iar Priso s-a aflat în faţa golului, dar Mendy a avut o sclipire şi a intervenit perfect. Senegalezul a rămas, însă, sub impresia fazei, iar Priso l-a depăşit patru minute mai târziu, când a tras în diagonală, puternic, iar Hamza a împins mingea în plasă. Meciul era jucat, dar Universitatea a încercat să termine cu capul sus un meci în care, oricum, pleca fără prea multe şanse. Prahovenii au redus turaţia, Contra a început să-şi odihnească din titulari, iar „studenţii" au echilibrat meciul. Cu toate astea, oamenii lui Teja au ajuns greu în careul lui Pecanha, în ciuda unui pressing destul de curajos. Rilke a avut cea mai mare ocazie a echipei clujene pe final de meci, cu un şut puternic, respins greu de Pecanha în faţă, dar Calcan a luftat, cu poarta goală în faţă.

Pentru „U" urmează adevăratul exament al finalului de an, joi, de la ora 18:00, în compania Oţelului, una dintre echipele cu care clujenii se bat pentru evitarea retrogradării. Partida de pe Cluj Arena va fi în direct pe Digisport.

„U" mai încasat două înfrângeri. Joi, „studenţii" au ocazia să încheie anul cu capul sus

 

Etichete
Comenteaza