La un pas de fericire: CFR a pierdut la limită în faţa colosului din Manchester

La un pas de fericire: CFR a pierdut  la limită în faţa colosului din Manchester
CFR Cluj s-a ridicat în multe momente la nivelul super-echipei lui Sir Alex Ferguson, pe care chiar a „înghesuit-o” în propriul careu pe finalul partidei pierdute aseară, 1-2, în Gruia.

CFR Cluj a condus timp de 20 de minute pe Manchester United, dar a pierdut până la urmă la limită, 1-2, un meci urmărit din tribune de peste 16.000 de fani, printre care şi 1000 de englezi. Pantelis Kapetanos a fost omul care i-a dus pe clujeni în avantaj, iar „dubla" lui Robin Van Persie a rezolvat o victorie pentru care englezii au tremurat serios. Pe lângă golul marcat, Pantelis Kapetanos s-a ales şi cu tricoul lui Wayne Rooney.

Ca să enumeri trofeele câştigate de Manchester United ai nevoie de câteva minute bune. Lui Kapetanos i-au fost îndeajuns 13 minute ca să-i lase pe „diavoli" fără replică şi să marcheze golul carierei. Meciul a început previzibil, cu United dominând copios, dar fără să ajungă la poarta lui Felgueiras. Două cornere au fost semnalul că CFR-ul nu glumeşte în faţa celui mai titrat adversar care a venit la Cluj. Evra nu l-a simţit în spatele său pe Souogou, senegalezul l-a găsit perfect în careu pe Kapetanos, grecul l-a fentat pe Evans din corp şi i-a dus pe fani în culmea fericirii. O fentă a lui Aguirregaray a încins publicul la maxim, câteva minute mai târziu, iar apoi CFR-ul s-a retras deliberat. O echipă precum Manchester nu avea cum să refuze invitaţia la joc, aşa că oamenii lui Sir Alex Ferguson au pus stăpânire totală pe teren. Wayne Rooney l-a încercat pe Felgueiras cu un şut de la marginea careului, dar portughezul a fost la post, respingând în corner (19). Englezii au aglomerat zona centrală şi au recuperat foarte rapid, oprind din faşă orice tentativă de contra-atac a clujenilor. Rooney i-a servit superb în două rânduri pe Anderson şi apoi pe Van Persie, însă nici unul nu s-a lipit la gol. Clujenii au primit o lovitură cruntă în minutul 25, când Sougou a acuzat o accidentare serioasă şi n-a mai putut continua, aşa că Andone l-a trecut pe Aguirregaray în dreapta şi l-a trimis pe Luis Alberto în zona centrală. Veştile rele au venit „la pachet" pentru clujeni. Olandezul Van Pers (30) n-a mai ratat ţinta la faza imediat următoare, când a înscris cu capul, peste Felgueiras poziţionat greşit la o lovitură liberă bătută înalt de Rooney. United era pe val, iar omul venit de la Arsenal putea face dubla (35), dar a tras în Felgueiras.

Seara excelentă a lui Van Persie a continuat şi după pauză. Olandezul a profitat de uluiala din apărarea gazdelor şi a înscris simplu, pe lângă Mario Felgueiras, după o minge lungă, venită din banda dreaptă. „Feroviarii" n-au mai avut nimic de pierdut, aşa că au încercat şi au reuşit să pună din nou stăpânire pe joc. Oamenii lui Andone au arătat că pot să ducă jocul spre poarta adversă, nu doar să mizeze pe contra-atac, iar Kapetanos a avut o ocazie imensă (53), trimiţând peste poartă din marginea careului. Jocul bun şi curajos al clujenilor a continuat, iar David De Gea a fost nevoit să se întebuinţeze serios pentru a respinge de sub bară „capul" lui Cadu. Rolurile se inversaseră, iar englezii au fost cei care au aşteptat contra-atacul. Rooney a purtat excelent o astfel de fază, în banda stângă, dar Van Persie a ajuns târziu la întâlnirea cu mingea şi cu „hat-trickul".

Finalul a fost unul la care puţini s-ar fi aşteptat. Britanicii au preferat să apere diferenţa minimă, iar CFR s-a năpustit în ofensivă. CFR-iştii au avut trei cornere în ultimele minute, dar numai o singură ocazie mare, Rafael Bastos trimiţând cu capul lângă bară, dar De Gea a respins.

CFR a pierdut la limită întâlnirea istorică, de aseară, cu Manchester United, 1-2, dar păstrează şanse importante la calificare în faza următoare. În celălalt meci al grupei H, Galatasaray a pierdut pe teren propriu cu Sporting Braga. „Feroviarii" se află pe locul secund al grupei, la egalitate cu Braga, dar cu un golaveraj superior. Următorul meci al clujenilor se va disputa peste trei săptămâni, în deplasare, cu echipa din Turcia. 7

Transilvania şi steaguri tricolore

Suporterii CFR-ului au pregătit aseară o coregrafie specială înaintea partidei cu Manchester United. Dacă o parte a peluzei a afişat un steag imens, cu inscripţia „This is where we live / this is where we belong - Transilvania (aici trăim, aici aparţinem - Transilvania), ceilalţi suporteri au desenat steagul României din steguleţe roş-galben-albastre. 7


Sir Alex şi-a scos jucătorii la alergare după meci

Victoria obţinută aseară, în Gruia, nu l-a împiedicat pe Sir Alex Ferguson să-şi scotă o parte a jucătorilor la antrenament, imediat după meci. Nouă fotbalişti, printre care starurile Kagawa şi Nani au efectuat o sesiune de antrenament, în care s-a pus accent pe streeching şi alergare, sub privirile antrenorilor secunzi. Shinji Kagawa nu a evoluat nici un minut aseară, spre dezamăgirea ziariştilor veniţi tocmai din Japonia pentru a relata despre evoluţia niponului. „All we need is Shinji Kagawa", i-au cântat fanii japonezului la finalul partidei pentru a-l consola. 7

CFR Cluj - Manchester United 1-2 (1-1)

Au marcat: Kapetanos (13) / Van Persie (30, 49)

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu", Spectatori: 16.500

CFR Cluj: Felgueiras - Pinto, Cadu, Rada, Sepsi - Mureşan, Aguirregaray (77, Nicoară) - Sougou (24, Luis Alberto), Bastos, Camora - Kapetanos (61, Bjelanovic)
Antrenor: Ioan Andone

Man. United: De Gea - Rafael, Ferdinand, Evans (77, Wootton), Evra - Anderson, D. Fletcher, Cleverly - Rooney, Van Persie - Hernandez (79, Welbeck)
Antrenor: Sir Alex Ferguson

Cartonaş galben: - / Ferdinand

Au arbitrat: Alberto Undiano Mallenco - Roberto Diaz Perez şi Jesus Calvo Guadamuro - Carlos Gomez şi Javier Estrada (toţi din Spania)

 

Comenteaza