Liber la licenţe pentru Liga I!

Liber la licenţe pentru Liga I!
Echipele din Liga I nu au probleme cu licenţele pentru sezonul viitor, susţine Viorel Duru preşedintele comisiei care se ocupă cu acordarea dreptului de participare în campionat.

Dacă în anii trecuţi erau formaţii care nu îndeplineau criteriile caietului de sarcini în privinţa licenţei, în acest an toate cluburile şi-au prezentat dosare fără probleme, după cum susţine Viorel Duru, preşedintele Comisiei de Licenţiere.

"Este adevărat că toate cluburile din Liga I au luat licenţa, spre fericirea noastră. Ne-am dorit întotdeauna să ia toate licenţa, e o normalitate, nu o nebunie. Toată lumea este datoare la toată lumea, dar problema la regulamentul de licenţiere este că la un anumit termen - 31 martie - cluburile solicitante de licenţă trebuie să facă dovada că nu au datorii financiare restante. Cu alte cuvinte, dacă înregistrează datorii la 31 decembrie anul anterior, până la 31 martie trebuie să facă dovada că le-au achitat, iar asta s-a întâmplat", a declarat Viorel Duru.

În ultimii ani, mai multe formaţii din România au fost retrogradate din cauza neîndeplinirii tuturor criteriilor solicitate de Comisia de Licenţiere, ultimul exemplu fiind Poli Timişoara. Formaţia bănăţeană a încheiat sezonul 2010-2011 pe locul al doilea în România, dar a fost retrogradată în Liga a II-a după ce s-a descoperit că societatea avea mai multe datorii neachitate. Sportul Studenţesc a mai trecut printr-o situaţie asemănătoare, fiind trimisă în al doilea eşalon după ce încheiase sezonul 2005-2006 pe locul 4 în Liga I.

Comenteaza