Licenţiaţi în fotbal

Licenţiaţi în fotbal
„U" a arătat aseară că îndeplineşte toate condiţiile pentru a rămâne în Liga I. „Studenţii" au câştigat lejer la Galaţi, 2-0 cu Oţelul, după un meci în care au trimis de două ori mingea în bară.

Fotbalul românesc e leagănul paradoxurilor. Universitatea Cluj creşte de la meci la meci, joacă un fotbal plăcut, are un antrenor inspirat, care ştie să-şi motiveze jucătorii, şi, foarte important, câştigă meciuri. Ieri, clujenii s-au impus cu 2-0 la Galaţi, contra Oţelului, după un meci în care au trimis de două ori mingea în bară. „Studenţii" au trecut examenul fotbalului, şi-au primit licenţa „în iarbă", dar juriştii din birourile Federaţiei ar putea să nu fie de acord.

Galaţiul a fost, timp de 19 ani, teren interzis pentru „U". Până la meciul de aseară, moldovenii se lăudau cu un palmares impecabil în faţa „studenţilor", reuşind să câştige toate meciurile de pe teren propriu din octombrie 1994 încoace. Aseară, Ionel Ganea şi trupa sa a oferit o replică extrem de solidă. După un început care a aparţinut gazdelor, „studenţii" au urcat în atac, iar Buleică a tras primul semnal de alarmă. Dedu l-a păcălit pe Benga (22), a scăpat singur spre poartă, dar arbitrul Marius Avram l-a iertat pe fundaşul gălăţean de un „roşu" meritat, pentru faultul în poziţie de ultim apărător. Borza (23) n-a mai fost atât de împăciuitor şi a catapultat mingea în vinclu din lovitură liberă, iar „U" conducea cu 1-0. Oţelul n-a mai avut forţă să atace, iar Dedu şi-a trecut ocazia meciului, pe contra-atac. Atacantul lui „U" a trimis cu capul, pe lângă poartă, din trei metri, la cea mai mare ocazie a etapei.

Oaspeţii au forţat, cu Paraschiv în locul fundaşului Benga, iar veteranul Oţelului a avut primul şut al reprizei secunde, respins de Niculescu. Portarul clujenilor a fost pe fază şi la reluarea lui Iorga, iar gălăţenii erau pe val. Sergiu Costin s-a „înecat", însă, văzând al doilea galben. Soarta era deja în favoarea clujenilor. Ganea l-a trimis imediat pe teren pe Tony, dar ocaziile au aparţinut tot Galaţiului, prin Astafei, Vancea şi Neagu. Pe contra-atac, Borza a luat la ţintă bara, iar Tony a creat golul doi. Bogdan Apostu a marcat din centrul careului, deschis de atacantul nigerian. Tony Nwakaeme a fost omul finalului de meci, după ce a driblat patru adversari şi a şutat violent, dar în bară.
„U" a ajuns la 35 de puncte şi e salvată în proporţie de 90 la sută de la retrogradare, ajungând pe locul 11 în Liga I.

Soarta „studenţilor" nu se judecă, însă, pe terenul de joc, ci în birourile comisiei de apel va anunţa mâine sentinţa în cazul clujenilor.

 

Etichete
Comenteaza