Lincar susține ideea ministrului Novak, dar crede că e nevoie de mai mult timp pentru implementare: "E normal să o pregătești cu 5-6 luni înainte"

Lincar susține ideea ministrului Novak, dar crede că e nevoie de mai mult timp pentru implementare: "E normal să o pregătești cu 5-6 luni înainte"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Tehnicianul "Șepcilor roșii" și-a exprimat acordul în legătură cu ordinul potrivit căruia 40% dintre jucătorii aflați pe teren pe toată durata meciului trebuie să fie români.

Erik Lincar se află în tabăra celor care susțin inițiativa prezentată joi de Eduard Novak, însă susține că implementarea nu se poate face din sezonul 2022-2023, având în vedere că majoritatea cluburilor și-au definitivat deja loturile.

"Când am fost în Rusia era o lege care dădea voie doar cu 4 jucători străini în teren. Mi se pare un lucru prin care se încearcă protejarea jucătorilor autohtoni. Dacă se face performanță doar cu străini e afectată și echipa națională și vedem că acesta e și cazul nostru.

Sunt de acord cu această lege, doar că e normal să pregătești o asemenea situație cu 5-6 luni înainte. Majoritatea echipelor au făcut transferuri din afară și acum nu mai pot să îi folosească. Noi nu suntem în această situație.

Prețul jucătorilor români a fost întotdeauna mare. De multe ori românii aveau pretenții mai mari decât cei veniți din ligile inferioare din Franța de exemplu, care de multe ori s-au integrat bine și au avut oferte de la echipe bune din România.

Cred că fiecare club va urmări să își crească proprii jucători pe care mai apoi să îi vândă în campionate puternice", a declarat antrenorul. 

Comenteaza