Liverpool – AS Roma, duelul surprizelor din UEFA Champions League

Liverpool – AS Roma, duelul surprizelor din UEFA Champions League
| Foto: foto uefa.com

Cele două formații se întâlnesc în reeditarea finalei din 1984.  

Prima semifinală a Ligii Campionilor aduce față în față două echipe care nu erau creditate cu șanse de a ajunge în această fază a competiției. Liverpool, câștigătoare a 5 trofee UCL, le-a eliminat pe FC Porto și Manchester City pentru a ajunge în “careul de ași”, în timp ce AS Roma a trecut de Șahtior în optimi, iar în sferturi a realizat cea mai mare surpriză a competiției și a câștigat împotriva Barcelonei.

Formația lui Jurgen Klopp este una dintre cele mai ofensive formații din Europa și îl are în atac pe principalul candidat la “Gheata de Aur”, Mohamed Salah. Egipteanul a fost transferat chiar de la AS Roma, în vara anului trecut, pentru 42 de milioane de euro. Proaspăt declarat cel mai bun jucător al sezonului din Premier League, Salah va reprezenta principalul pericol pentru foștii săi colegi. În weekend, “cormoranii” au reușit doar un egal, 2-2, pe terenul ultimei clasate, West Bromwich Albion, după ce au condus cu 2-0.

În ultimele 10 meciuri, britanicii au șase victorii, trei remize și o singură înfrângere. Din lotul lui Jurgen Klopp lipsesc trei jucători, care ar fi putut fi titulari în duelul cu romanii, fundașul Joel Matip și mijlocașii Adam Lallana și Emre Can. Atmosfera de pe Anfield s-ar putea dovedi decisivă în jocul de marți, la fel ca și în meciul tur cu Manchester City, câștigat de Liverpool, 3-0.

Antrenorul german al britanicilor a oferit o declarație în stilul caracteristic. “Salah a avut o perioadă fantastică la Roma, dar va realiza destul de repede că nu mai este coleg cu ei. Ambele echipe au o șansă de a merge mai departe și asta e tot ce am nevoie. Este posibil, deci vom încerca totul pentru a reuși. Pentru Roma e ceva special să fie într-o semifinală, dar la fel e și pentru noi. Acestea sunt momente foarte speciale și dacă nu te poți bucura de ele înseamnă că e ceva greșit cu tine” a spus Klopp înaintea partidei.

AS Roma se află pe locul al treilea din Serie A, cu 67 de puncte, la egalitate cu rivala locală, Lazio. “Giallorossi” sunt la mare distanță de favoritele la titlu, Juventus și Napoli. Roma se bazează pe o echipă extrem de bine organizată, dar și pe individualități, precum Nainggolan sau Dzeko. Portarul Alisson este și el un plus pentru formația din capital Italiei. După ce au oferit șocul sferturilor de finală și au eliminat una dintre favoritele la trofeu, FC Barcelona, adversarii vor fi mai atenți la jocul romanilor.

Italienii au un bilanț pozitiv în ultimele 10 partide disputate. Băieții lui Eusebio Di Francesco au reuși șase victorii, două egaluri, dar au suferit și două înfrângeri. În ultimul meci de campionat, “giallorossi” s-au impus clar, 3-0, împotriva lui SPAL, formație aflată pe loc retrogradabil în Serie A. Romanii sunt de departe cea mai mare surpriză a competiției, dar pot să mai reușească un miracol și să ajungă în meciul care se va disputa cu trofeul pe masă, la Kiev.

Eusebio Di Francesco a lăudat atmosfera de pe stadionul lui Liverpool, dar speră ca echipa sa să exploateze cât mai bine slăbiciunile formației engleze. “Anfield este incredibil. Frumusețea stadioanelor din Anglia este extraordinară. În Italia, nu suntem obișnuiți să îi avem pe fani atât de aproape. Jucătorii lui Liverpool vor avea suporterii de partea lor, dar și micuța noastră galerie ne va susține. Trebuie să jucăm ca o echipă mai mult ca niciodată. Liverpool joacă diferit față de Barcelona, în termeni de viteză și trebuie să jucăm bine pentru a câștiga. Vrem să speculăm cât mai bine posibilele lor slăbiciuni”, a declarat tehnicianul romanilor.

Echipe probabile:

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain, Henderson, Milner – Salah, Firmino, Mane

AS Roma: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – De Rossi, Strootman, Nainggolan – Perotti, Dzeko, Under

Partida va fi televizată de Pro Tv și Telekom Sport 1, de la 21:45.

Comenteaza