Măcinaţi de probleme financiare, “studenţii” speră la o minune pe Naţional Arena

Măcinaţi de probleme financiare, “studenţii” speră la o minune pe Naţional Arena
50 de ani au trecut de la ultima victorie Universităţii Cluj pe terenul Stelei şi 38 de când „studenţii” au venit de la Bucureşti cu un punct. Situaţia din cele două tabere lasă şanse minime „Şepcilor roşii” să schimbe tradiţia.

După o săptămână în care Anamaria Prodan, preşedintele Universităţii, a trasat un viitor sumbru formaţiei sale, vecin cu retragerea din campionat, jucătorii lui Cristi Dulca vor merge la Bucureşti, pentru a încerca să scoată un rezultat pozitiv în meciul cu Steaua. Antrenorul Cristi Dulca a încercat să-şi ţină departe jucătorii de scandalurile din jurul echipei şi le-a transmis elevilor săi ca mâine seară să lupte pentru fiecare palmă de pământ.

Meciul dintre Steaua Bucureşti şi Universitatea Cluj, primul în care Laurenţiu Reghecampf şi Anamaria Prodan se vor afla faţă-n faţă din postura de adversari, va fi transmis în direct de Digisport, de la ora 21:30, şi în format live text de ziuadecj.ro. Dulca a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că nu-l privesc relaţia dintre conducătorul echipei sale şi antrenorul adversarei şi comentariile care se fac pe acest subiect. „Eu îmi ţin jucătorii departe de orice scandal şi de orice comentarii. Pe mine mă interesează să-mi pregătesc cât mai bine echipa, nu cine antrenează adversarul", a spus Dulca. Antrenorul e conştient că echipa sa are şanse reduse pentru a reveni măcar cu un punct de pe „Naţional Arena", dar rămâne, totuşi, optimist. „Ştiu care e realitatea şi sunt conştient că ne aşteaptă un meci infernal la Bucureşti. Steaua are multe atuuri de partea sa. Nouă nu ne rămâne decât să luptăm pentru fiecare palmă de pământ, să alergăm, să punem suflet, şi poate şansa ne va surâde. Nu sunt tâmpit să mă apuc să anunţ că mergem să batem, deşi în fotbal se poate întâmpla orice. Am studiat adversarul, ştiu ce pot, ce jucători au", a declarat Cristi Dulca, antrenorul care a revenit pe banca echipei sale de suflet cu o victorie, 1-0 cu Gloria Bistriţa.

Dulca a comandat la mijlocul săptămânii un meci amical, în care i-a testat pe jucătorii care au evoluat mai puţin în primele două etape, însă sunt şanse mici ca vreunul dintre ei să intre ca titular mâine seara. Astfel, un prim „11" al echipei clujene pe Naţional Arena ar putea arăta astfel: Balauru - Krumov, Szilagyi, Christou, Mendy - Paulinho, Pătraşcu, V. Gheorghe, Alex Dos Santos - V. Dinu, Drăghici.

Antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, nu are zile tocmai bune pe banca bucureştenilor, după ce echipa sa a fost învinsă cu 1-0 de slovacii de la Trnava, formaţie la care Peter Cvirik, fostul fundaş al lui „U", a evoluat impecabil pe toată durata meciului. „Reghe" vede meciul de mâine ca o pe o ocazie excelentă de a-şi lua revanşa în faţa fanilor, antrenorul glumind în ultimele zile pe seama ineditului situaţiei şi a „duelului fotbalistic" cu soţia sa. „Ea zice că mă bate, dar nu concep ca Steaua să nu câştige meciul. N-o să ne închidem telefoanele în ziua meciului, ar fi culmea să nu vorbesc cu soţia mea. Bine, n-o să-i cer echipa, asta e clar. Eu mi-am luat măsuri de precauţie şi mi-am ascuns notiţele prin casă", a spus antrenorul roş-albaştrilor. Acesta va face câteva modificări importante în echipa de start, faţă de jocul din Europa League, şi ar putea alinia contra Universităţii următorul „11": Stanca - Dumitraş, Chiricheş, Gardoş, Latovlevici - Chipciu, Bourceanu, Pintilii, Tănase - Rocha, Rusescu. Partida dintre Steaua Bucureşti şi Universitatea Cluj se va juca mâine, de la ora 21:30, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

50 de ani

a trecut de la ultima victorie a Universităţii pe terenul echipei bucureştene. Se întâmpla în sezonul 1961-1962, iar „Şepcile roşii" învingeau cu scorul de 2-1, conform labtof.ro.

Pe marginea prăpastiei

ZIUA de CLUJ a anunţat în exclusivitate la mijlocul săptămânii trecute că există şanse destul de mari ca Universitatea să se retragă din campionat din pricina problemelor financiare. Astfel, s-ar putea ca jocul cu Steaua, de mâine, să fie ultimul pentru „studenţi" în acest sezon, după cum lăsa de înţeles Anamaria Prodan. „Există şi posibilitatea, destul de mare, să punem lacătul şi să ne retragem din campionat. Nu văd cum mai putem continua. Avem inclusiv jucători care au rămas cu contractele vechi, avem de achitat deplasări. Cu meciul de la Bucureşti am rezolvat pe ultima sută de metri, graţie ajutorului pe care l-am primit de la un clujean de bine, dar gândiţi-vă că urmează şi alte partide, alte deplasări, pe care nu ştiu cum le acoperim", spunea Anamaria Prodan.

 

Comenteaza