Mamadou Thiam, bucuros că a revenit la "U" Cluj. Ce i-a lipsit atacantului după despărțirea de "studenți"

Mamadou Thiam, bucuros că a revenit la "U" Cluj. Ce i-a lipsit atacantului după despărțirea de "studenți"
| Foto: FC Universitatea Cluj

La doar un an de la plecarea sa în Kuwait, senegalezul s-a întors la Cluj pentru o nouă aventură în tricoul alb-negru.

Admirat de suporteri pentru stilul său de joc, Mamadou Thiam recunoaște că i-au lipsit fanii clujeni în perioada petrecută în zona Golfului, într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului. Mai mult, atacantul se bucură că a revenit și a dezvăluit că și un alt favorit al tribunelor speră la o întoarcere pe Cluj Arena.

"U" Cluj: Cum te simți după trei zile de pregătire alături de băieți?

Thiam: Mă simt bine. Locul este foarte bun. Vremea este bună, antrenamentele la fel. Mă bucur că sunt din nou alături de echipă.

"U" Cluj: Ți-a fost dor de echipa aceasta?

Thiam: Da, cu siguranță. Am fost încântat să încep și acum sunt nerăbdător pentru startul campionatului și să joc, din nou, pe Cluj Arena.

"U" Cluj: Când ai simțit prima dată că îți dorești să te întorci?

Thiam: După ce am plecat și am văzut că antrenorul (n.n Sabău) s-a întors, am zis că e bine pentru club. Înainte de a fi un antrenor bun, el este un om bun. Am fost fericit să îl văd revenind și am zis de ce nu m-aș întoarce și eu.

"U" Cluj: Care a fost cea mai frumoasă amintire din prima perioadă aici?

Thiam: Sunt multe amintiri frumoase. Nu le pot număra, pentru că am întâlnit doar oameni buni în Cluj, un mediu bun.Totul este foarte bine la ”U” Cluj. Nu pot zice ceva rău, doar lucruri pozitive.

"U" Cluj: Spune-mi ce crezi despre grupul de acum? Pentru că au fost anumite schimbări.

Thiam: Au fost multe schimbări. Cred că au rămas doar patru sau cinci jucători alături de care am jucat.Deci sunt multe schimbări, dar este și multă calitate. Am urmărit meciul amical și la antrenamente pot vedea calitate. Sunt nerăbdător să începem campionatul și să aplicăm în joc ceea ce facem la antrenamente.

"U" Cluj: Ești nerăbdător să joci din nou pe Cluj Arena?

Thiam: Da, foarte mult, cu acei fani, cu acea atmosferă. Fanii sunt tot timpul lângă echipă, chiar dacă câștigi sau pierzi și asta este foarte important pentru jucători, să simți că poți avea încredere în fani.

"U" Cluj: Ai urmărit echipa în perioda în care ai fost plecat?

Thiam: Da, desigur. Am urmărit cam 80% din jocuri, pentru că am avut și eu niște meciuri și nu am reușit să urmăresc chiar tot. Împreună cu Martin Remacle urmăream tot și vorbeam despre meci, despre revenire. Sper să revină și el. Cred că multora le e dor de el. Am vorbit și îi este dor și lui de ”U” Cluj. Sper să îl revăd aici.

"U" Cluj: Ce ți-a lipsit cel mai mult la Cluj, la România?

Thiam: Campionatul, care aste unul bun. Oamenii. Am lucrat cu oameni extraordinari. Asta mi-a lipsit. Fanii au fost fantastici.

"U" Cluj: Cum a fost acest an pentru tine?

Thiam: În Kuwait a fost puțin dificil. Este foarte cald acolo. În Arabia Saudită în schimb mi-a plăcut fotbalul. Sunt echipe foarte bune, jucători buni. Mi-a plăcut acolo.

"U" Cluj: Știm că vei deveni tatăl unui băiat în curând. Cum te simți legat de asta?

Thiam: Este cel mai frumos lucru din lume. Copiii sunt extraordinari și când știi că vei avea un copil ești tot timpul fericit.

"U" Cluj: Ai dori să devină fotbalist într-o bună zi?

Thiam: Depinde de el, dacă îi va plăcea fotbalul desigur, dar depinde de el.

"U" Cluj: Ce înseamnă ”U” Cluj pentru tine?

Thiam: Să fiu sincer, înainte de a ajunge în România nu știam nimic de ”U” Cluj. Când am ajuns și la primele mele jocuri pe Cluj Arena mi-am dat seama că există multă pasiune. Am fost surprins și fericit în același timp să fiu acolo instant. Jucăm fotbal pentru emoții, iar când vezi asemenea lucruri nu poți decât să te bucuri.

"U" Cluj: Ai primit mesaje când a fost anunțată revenirea?

Thiam: Chiar și când am plecat au început mesajele și nu s-au oprit niciodată și mi-am zis că voi reveni cu siguranță. Nu știam când, dar eram sigur. Sunt fericit că s-a întâmplat acum.

"U" Cluj: Acum e momentul să le întorci mesajul. Care ar fi mesajul tău?

Thiam: Ce îmi doresc este ca suporterii să ne susțină ca și până acum. Acum, cu această echipă, cred că putem merge în play-off. Le cer suporterilor să ne ajută să fim mai buni și să ne susțină tot sezonul așa cum au fost când am jucat pentru prima dată aici.

Comenteaza