Marea împăcare: “Ando” s-a întors la CFR pentru un nou titlu

Marea împăcare: “Ando” s-a întors la CFR pentru un nou titlu
Plecat pe uşa din dos în 2008, fără să apuce să antreneze în Liga Campionilor, Ioan Andone a revenit la CFR în postură de salvator.

Ioan Andone s-a înţeles cu formaţia din Gruia şi va semna un angajament până în vară, iar dacă va reuşi să câştige campionatul, contractul i se va prelungi pentru încă un sezon. Tehnicianul este convins că echipa îşi poate menţine avantajul de cinci puncte faţă de locul secund până la finalul sezonului şi spune că a dat uitării evenimentele din 2008, când a fost concediat.

Andone a obţinut primul titlu din istoria formaţiei "feroviare". Se întâmpla pe 7 mai, pe stadionul rivalei Universitatea Cluj. În acelaşi sezon, Andone reuşea eventul, după ce câştiga şi Cupa României. Antrenorul a continuat să pregătească formaţia din Gruia, dar a fost demis înainte de a apuca să ajungă în Liga Campionilor. "Este cel mai mare regret al carierei mele faptul că nu am fost lăsat să antrenez în Ligă", povestea Andone într-un interviu acordat pentru ZIUA de CLUJ, în iulie 2009. În timp, tehnicianul pare că a trecut peste orice supărare şi este încrezător că poate aduce un nou titlu la CFR Cluj. "Am fost sunat de domnul Paszkany şi iniţial m-am gândit că vin să îi fur munca lui Jorge Costa, dar nu este aşa. Mai sunt nouă finale şi sunt convins că putem câştiga campionatul. Am venit să muncesc şi să ajungem în Liga Campionilor. Nu mă mai gândesc la trecut, în primul mandat am plecat când au început rezultatele proaste. Este o normalitate ca atunci când jocul nu merge să plătească antrenorul. Nici un patron de echipă nu va schimba 22 de jucători, ci pe antrenor. Şi eu poate că aş fi procedat la fel", a explicat "Fălcosul".

Până ieri seară, el se înţelesese cu conducerea verbal în privinţa angajamentului, iar astăzi ar trebui să semneze şi contractul. Angajamentul va fi până în vară şi se va prelungi automat cu încă un sezon, în eventualitatea în care antrenorul va bifa al treilea titlu din istoria CFR-ului.

Spre deosebire de primul său mandat, antrenorul spune că acum are un mare avantaj pentru a câştiga campionatul, în afara distanţei de cinci puncte faţă de locul secund, ocupat de Dinamo. "Când am fost pentru prima dată aici, doar eu şi Trică câştigasem trofee, acum e altceva. Fotbaliştii au căpătat exprienţă, toţi ştiu ce înseamnă să te lupţi pentru a avea performanţă, sunt profesionişti şi vor să câştige. Jucătorii cu experienţă trebuie să ne conducă spre un nou titlu. Consider că avem cel mai bun lot din Liga I şi trebuie să mai lucrăm doar la atitudine. Nu poţi veni la echipa care conduce cu cinci puncte clasamentul şi să schimbi totul din temelii, nu este nevoie", a adăugat Andone. În privinţa contracandidatelor la titlu, el crede că Rapidul le poate pune cele mai multe probleme în eventualitatea în care va juca la fel ca în meciul câştigat cu CFR cu 5-0. "A fost o echipă extraordinară în ultimele 20 de minute şi dacă îşi va menţine acelaşi joc, se va bate la titlu. Este o formaţie periculoasă, dar acolo mai apar unele probleme, conflicte", a povestit noul tehnician al CFR-ului.

 

 

Comenteaza