Mareks Mejeris, în lotul final al Letoniei pentru turneul de calificare la Jocurile Olimpice

Mareks Mejeris, în lotul final al Letoniei pentru turneul de calificare la Jocurile Olimpice
| Foto: u-bt.basketball

Baschetbalistul care a evoluat în sezonul trecut pentru U-BT Cluj-Napoca se numără printre cei 12 sportivi selectați de Luca Banchi.

Campion al României în stagiunea precedentă, Mareks Mejeris se află în lotul final al Letoniei pentru turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris, din vara acestui an. Reprezentativa țării sale se va lupta pentru ajungerea la competiția din Franța chiar pe teren propriu, la Riga.

După ce a reușit surpriza la Campionatul Mondial din 2023, pe care l-a încheiat pe locul al cincilea, Letonia va face parte din Grupa A din cadrul turneului de calificare pentru JO, alături de Georgia și Filipine. În Grupa B sunt Brazilia, Camerun și Muntenegru.

Primele două clasate din fiecare grupă acced în semifinale, iar mai apoi învingătoarele își vor disputa finala și prezența la Jocurile Olimpice Paris 2024.

În vârstă de 32 de ani, Marek Mejeris a jucat în sezonul precedent pentru U-BT Cluj-Napoca, alături care a cucerit titlul în Liga Națională și trofeul Cupei României. În competiția internă, letonul a strâns medii de 6.6 puncte și 3.6 recuperări, în timp ce în EuroCup a înregistrat medii de 5.7 puncte și 3.9 recuperări.

Comenteaza