Mărginean: Walter, pe picior de plecare de la "U"

Mărginean: Walter, pe picior de plecare de la
Ioan Mărginean, consilierul patronului Florian Walter, dă de înţeles că omul de afaceri din Bucureşti ar putea renunţa la clubul Universitatea Cluj. "Să dea Dumnezeu să vină Abramovici, să vină un arab", a spus Mărginean la o întâlnire cu antrenorii de la juniori. Ziua de Cluj a intrat în posesia înregistrărilor în care consilierul lui Walter face predicţii sumbre despre viitorul Universităţii.

În discursul ţinut în faţa antrenorilor de la centrul de copii şi juniori, Ioan Mărginean face câteva referiri la posibila plecare a finanţatorul Florian Walter şi spune că Universitatea are nevoie de un patron precum Abromovic, în condiţiile în care primăria şi consiliul judeţean nu au susţinut financiar clubul. Iată un fragment din discurs:

"Problema voastră e foarte simplă. Să dea Dumnezeu să vie Abramovic, să vie un arab, să aveţi toate condiţiile din lume. Dar gândiţi-vă că Apostu ne-o dat eject, acuma suntem pe ultima sută cu domnul Tişe. Mi-e frică că se rupe totul. Nu stă nimeni la masă. Cum îl consideră ei pe Walter... ".

Consilierul patronului Universităţii Cluj le-a mai spus antrenorilor de la copii şi juniori că oraşul nu a susţinut echipa, iar banii din bugetul clubului s-au terminat. La bugetul ăsta, oraşul Cluj a contribut cu 0,1 Eu, ori vreţi, ori mă placeţi sau nu mă placeţi, eu vă anunţ că sunteţi pe cont propriu. Mai aveţi o lună jumate. După aia, Dumnezeu cu mila. Bugetul o expirat", a spus el.

Finanţatorul Florian Walter nu a putut fi contactat pentru a comenta afirmaţiile lui Ioan Mărginean. La rândul său, primarul Radu Moisin a spus că va vorbi despre situaţia de la "U" doar atunci când declaraţiile vor veni din partea lui Florian Walter, şi nu de la angajaţii săi. Preşedintele Consiliului judeţean Cluj, Alin Tişe, s-a rezumat să spună că, de fapt, Universitatea vrea să joace gratis pe Cluj Arena, în condiţiile în care clubul plăteşte o chirie de 7.000 de euro pe meci.

Chirie de 7.000 de euro pe Cluj Arena

"Vor să joace gratis şi să suporte altcineva chiria. Preţul de 7.000 de euro nu îl mai găsesc niciunde în lume. Au încasat 200.000 de euro pe bilete doar la meciul cu Steaua. Eu le-am promis că fac stadionul, nu ştiu ce le-au promis alţii când au venit la Cluj", a spus Alin Tişe.

Nu este prima dată când se vorbeşte despre plecarea lui Florian Walter de la Universitatea. Presa din Ploieşti a scris că, din vară, Walter este pregătit să preia clubul Petrolul, dacă aceasta se va salva de la retrogradare. Petrolul se află acum pe locul 16 în Liga I, poziţie retrogradantă, în timp ce Universitatea Cluj ocupă poziţia a şaptea, la cinci puncte de ultimul loc care permite participarea în Europa League.

Comenteaza