Marion Bartoli şi-a anunţat retragerea din tenis după ce a fost învinsă de Simona Halep

Marion Bartoli şi-a anunţat retragerea din tenis după ce a fost învinsă de Simona Halep
Câştigătoarea ultimei ediţii a turneului de Grand Slam de la Wimbledon, Marion Bartoli, şi-a anunţat, miercuri, retragerea din tenisul profesionist, la scurt timp după ce a fost învinsă de Simona Halep, în turul doi la Cincinnati, informează site-ul oficial al WTA.

"A fost ultimul meci al carierei mele. Îmi cer scuze! Este timpul să mă retrag şi să-mi închei cariera", a declarat sportiva franceză în vârstă de 28 de ani, după înfrângerea suferită în faţa Simonei Halep.

La conferinţa de presă ce a urmat partidei, ea şi-a explicat în lacrimi surprinzătoarea decizie prin atingerea limitelor fizice. "Corpul meu nu mai poate. Am trecut printr-o mulţime de accidentări de la începutul anului. Am fost în circuit de multă vreme şi am dat totul la acel Wimbledon. Simt cu adevărat că mi-am dat toată energia care mi-a rămas în corp. Mi-am transformat visul în realitate şi nu voi uita asta niciodată, dar acum corpul meu nu mai poate face faţă la orice. Simt dureri peste tot după 45 de minute sau după o oră de joc. Pur şi simplu nu mai pot", a spus jucătoarea.

Decizia ei de a se retrage a venit după întâlnirea cu Halep, nu înainte, a precizat Bartoli. "Am simţit asta după partidă. Am simţit că nu mai pot. După un set tot corpul meu era numai durere", a continuat sportiva.

Bartoli şi-a anunţat tatăl de decizia luată imediat după meci, iar acesta nu a fost surprins: "Mi-a spus: «Am simţit într-un fel. Ştiu toată munca pe care ai făcut-o pentru a-ţi împlini visul. Sunt atât de mândru de tine! Te voi susţine în tot ceea ce vei face»."

Walter Bartoli a fost cel care a îndrumat-o pe Marion să practice tenisul, de la vârsta de 6 ani, apoi a renunţat la cariera de medic pentru a deveni antrenorul fiicei sale, deşi nu avea o pregătire în acest sens.

Marion Bartoli nu ştie ce va face după cariera de jucătoare de tenis. "Oh, Doamne, nu ştiu. Nu m-am gândit prea mult. Sunt atât de multe lucruri de făcut în viaţă în loc de jucat tenis. Îmi trebuie ceva timp să mă gândesc", a spus Bartoli, adăugând că îşi doreşte să fie soţie şi mamă.

Bartoli are în palamares opt turnee, cel mai important succes fiind cel înregistrat în iulie pe iarba londoneză, după ce a învins-o pe jucătoarea germană Sabine Lisicki cu scorul de 6-1, 6-4, în finală. Ea a mai disputat 11 finale, printre care se numără o altă prezenţă în ultimul act la Wimbledon, în 2007, când a fost învinsă de americanca Venus Williams, scor 6-4, 6-1. Franţuzoaica a obţinut în carieră peste 11 milioane de dolari premii.

Halep, locul 25 WTA, a învins-o, miercuri, în manşa secundă a turneului Premier 5 de la Cincinnati, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe Marion Bartoli. Partida a durat o oră şi 43 de minute.

 

Etichete
Comenteaza