Marşul spre Cluj Arena

Marşul spre Cluj Arena
ZIUA de CLUJ a însoţit galeriile celor două echipe clujene în drumul spre stadion, din momentul în care s-au reunit şi până la intrarea în peluze.

"Un astfel de meci se câştigă cu inima, cu sufletul" era mesajul transmis de fanii Universităţii Cluj înaintea derby-ului cu CFR. Aceiaşi fani anunţau că tot centrul Clujului se va "colora" în alb şi negru.

S-a dat strigarea şi fularele şi steagurile cu însemnele lui "U" au început să apară în centrul oraşului. Ratarea locului cinci păleşte în faţa confruntării ce poate schimba soarta unui campionat. În 2008, CFR-ul câştiga un titlu chiar pe "Ion Moina", iar acum se pregătea să revină la locul faptei. "Nu mai câştigă, nu uităm, dar azi e ziua revanşei", se aude un fan al "Şepcilor roşii". Se dă tonul, iar vocea îi este acoperită imediat de cântecele tradiţionale ale "studenţilor". Se cântă, se strigă, se trimit şi uşoare ironii înspre rivali, doar astăzi contează numai acest meci. E meciul anului, e partida lor şi vor să-şi privească cu mândrie favoriţii. "Bucuria noastră cea mai mare este că o vedem pe Universitatea Cluj jucând fotbal, restul reprezintă bonusuri", spunea cu o zi înaintea meciului Călin Mişan, unul dintre membrii Vecchia Guardia.

Se porneşte spre stadion, sunt 3.500 poate 4.000 de suporteri şi toţi visează la bonusul anului, o primă care poate şterge cu buretele toate dezamăgirile ultimilor ani.

Spre deosebire de meciul tur, atunci când fanii CFR-ului s-au întâlnit în Piaţa Mihai Viteazul, de această dată aceştia, aproape 600 la număr, s-au adunat la stadionul "Dr. Constantin Rădulescu". Dotaţi cu steaguri şi fulare, suporteri de toate vârstele şi-au încurajat formaţia favorită, dar nu au omis nici să-i transmită obişnuitele "urări de bine" rivalei locale, Universitatea. Un tratament identic au avut şi cele din capitală, Steaua, respectiv Dinamo. Aceştia s-au comportat ireproşabil pe traseul stabilit de jandarmerie, dar totul a fost pe punctul să degenereze pe podul din preajma hotelului Napoca, acolo unde, la un moment dat, a apărut un tânăr suporter al "Şepcilor roşii", cu fularul alb-negru la gât. Acesta a aşteptat momentul în care rivalii s-au apropiat la câţiva metri de el şi numai intervenţia forţelor de ordine a făcut ca lucrurile să nu degenereze. Imediat, din Parcul Central au apărut câteva zeci de ultraşi ai Universităţii, vizibil puşi pe harţă, dar jandarmii au fost din nou la post şi totul s-a rezumat la injurii şi semne obscene. Ajunşi la sectorul peluzei dinspre Someş, ultaşii din Gruia au fost supuşi unui control corporal la "sânge", fiind obligaţi chiar să se descalţe.

Cele două galerii au ocupat până la urmă cele două peluze. Fotbaliştii intră pe gazon în aplauzele întregului stadion. Să înceapă spectacolul!

Septimiu FANTEA, Cătălin SUCIU

 

Comenteaza