Măsuri de siguranță sporite la BTarena, înainte de România-Italia. "Se dezinfectează din două în două ore. Există în permanență un medic la sală"

Măsuri de siguranță sporite la BTarena, înainte de România-Italia. "Se dezinfectează din două în două ore. Există în permanență un medic la sală"

Partida din Billie Jean King Cup va avea loc la finalul săptămânii la Cluj-Napoca, însă disputa se va desfășura fără spectatori, la fel ca și restul competițiilor sportive din România.

Deși în trecut întâlnirile din competiția de tenis feminin (fosta Fed Cup) atrăgeau un număr mare de spectatori la Sala Polivalentă, în acest an jucătoarele din echipa națională nu se vor putea baza pe suportul fanilor. Directorul BT Arena, Ionuț Rusu, a vorbit despre măsurile luate de organizatori înaintea partidei.

“Măsurile de siguranță sunt sporite. Sunt două centre de testare, unul la hotel și unul la sală. Polivalenta se dezinfectează din două în două ore, după fiecare antrenament. Există în permanență un medic la sală, în caz că se identifică o persoană infectată, este izolată și se așteaptă până la sosirea ambulanței.

Măsurile de siguranță sunt ridicate, dar din păcate nu va fi public. Evenimentul este unul care ar fi adus în mod normal 10.000 de oameni, așa cum ne-am obișnuit. Clujenii, de-a lungul timpului așa au manifestat interesul pentru evenimente sportive de acest gen. În anii precedenți a fost de fiecare dată sold out”, a declarat directorul BT Arena, la ZIUA Live.

“Suprafața hard a fost aleasă exclusiv de jucătoare. Sunt convins că Simona Halep ar fi venit să dea totul pe teren, însă a fost oprită de accidentare. Sunt convins că anul viitor va fi prezentă și ne va duce spre victorie. Căpitanul a discutat cu fiecare jucătoare și a luat decizia convocării. Va fi o partidă echilibrată, pe care sper că o vom câștiga, iar echipa națională va juca din nou în Sala Polivalentă”, a adăugat Ionuț Rusu.

Sala Polivalentă ar putea organiza evenimente sportive cu grad de ocupare de 30%

“De abia așteptăm spectatorii din nou în tribune. Din punctul nostru de vedere putem asigura siguranța participanților. Sala are 10.000 de locuri, iar din punctul meu de vedere nu ar fi o problemă să avem 25-30%, astfel încât oamenii să fie distanțați și să se poată bucura. În viitorul foarte apropiat, poate de la 1 iunie, cred că măsura de a restricționa accesul spectatorilor la evenimente sportive se va ridica parțial”, a spus Ionuț Rusu.

În acest an, în BT Arena va avea loc și Campionatul European de tenis de masă seniori, dar și partide de la Campionatul European de Volei, Volleyball Golden League, dar și World Challenge Cup la gimnastică ritmică.

Comenteaza