Meci spectacol pe Cluj Arena. Franța și Italia au oferit un regal fotbalistic

Meci spectacol pe Cluj Arena. Franța și Italia au oferit un regal fotbalistic
| Foto: uefa.com

Cele două favorite la câștigarea trofeului nu au dezamăgit la debutul la Campionatul European de tineret.

Oamenii de fotbal s-au înghesuit la blockbusterul de pe Cluj Arena, iar la tribuna oficială au fost prezenți, printre alții Ioan Ovidiu Sabău, Andrea Mandorlini, Cristi Balaj, dar și președintele FRF Răzvan Burleanu, alături de Mihai Stoichiță.

Meciul a avut ritm încă din start, iar cele două selecționate au evoluat pe măsură așteptărilor pe care le aveau fanii de la două favorite la câștigarea trofeului. Chiar dacă de cele mai multe ori doar indicațiile tactice s-au auzit pe stadion, pe alocuri s-au auzit și încurajări din tribune, în special din partea copiilor.

După minute bune în care au dominat, francezii au reușit să deschidă scorul la jumătatea reprizei, prin Kalimuendo, care a înscris elegat, cu călcâiul (22). După gol tot francezii au fost mai ofensivi, italienii au restabilit egalitatea, grație loviturii de cap semnate de Pellegri (36). Așadar, scorul pauzei pe Cluj Arena a fost 1-1.

Nici după revenirea de la vestiare, jocul nu și-a pierdut din instensitate și s-a jucat de la o poartă la alta. Ca în prima parte, francezii au fost primii care au dat lovitura și în actul secund. La capătul unei faze la care italienii au acuzat un fault dur la centrul terenului, Barcola a profitat de o eroare în defensiva adversă și a marcat (62).

Elevii lui Paolo Nicolato au insistat și au căutat un gol, însă au părut lipsiți de inspirație și au intrat rapid în criză de timp. O triplă ocazie la care Chevalier a zburat dintr-o bară în altă a fost cea mai mare ocazie a reprizei (82). Imediat, Gnoto a scăpat spre poartă, dar Bade l-a faultat, iar francezul a fost eliminat (85).

Până la final, Cancellieri a ratat deși avea toată poarta în față (88), iar centralul nu a acordat un gol valabil marcat de italieni în prelungiri (90+1). Astfel, Franța debutează cu o victorie la EURO 2023, scor 2-1, și complică misiunea italienilor în meciurile următoare.

Comenteaza