Meciul sezonului pentru CFR. Slavia Praga stă în calea visului clujenilor de a ajunge în grupele Ligii Campionilor

Meciul sezonului pentru CFR. Slavia Praga stă în calea visului clujenilor de a ajunge în grupele Ligii Campionilor
| Foto: facebook.com/cfr1907

Trupa pregătită de Dan Petrescu întâlnește cel mai complicat adversar din actuala stagiune, o formație ce nu a pierdut niciodată în fața echipelor din România.

CFR Cluj a trecut pe rând de FC Astana, Maccabi Tel Aviv și Celtic Glasgow și a ajuns în play-off-ul Ligii Campionilor. Acum, “feroviarii” se vor lupta cu Slavia Praga pentru un loc în grupele cele mai puternice competiții de pe continent. La fel ca și celelalte adversare ale formației din Gruia, cehii pornesc ca favoriți.

Deși a fost eliminată repede din preliminariile Ligii Campionilor de Dinamo Kiev, Slavia Praga a fost una dintre surprizele sezonului trecut în Europa League. Cehii au reușit să ajungă până în sferturile de finală, unde au fost eliminați chiar de eventuala câștigătoare a trofeului, Chelsea Londra. Printre echipele învinse de Slavia au fost FC Bordeaux, Zenit Sankt Petersburg, campioana Belgiei - Genk sau Sevilla FC.

Formația condusă de Jindrich Trpisovsky domină și în ceea ce privește valoarea lotului, care e evaluat la 40,6 milioane de euro de portalul Transfermarkt.com. Cel mai valoros jucător al cehilor este Tomas Soucek (7 milioane de euro), urmat de Nicolae Stanciu și Alex Kral (ambii 3,5 milioane). Celălalt român din lotul Slaviei, Alexandru Băluță, e evaluat la 2 milioane.

Prin comparație, CFR Cluj e evaluată la 25,4 milioane de euro. Cel mai valoros om al “feroviarilor” e golgheterul din sezonul trecut, George Țucudean, evaluat la 3,5 milioane de euro. Atacantul este urmat în top de Damjan Djokovic (2 milioane) și de Giedrius Arlauskis (1,9 milioane). Vedeta startului de sezon, Billel Omrani e evaluat la 1,8 milioane.

CFR nu este la primul duel cu o formație din Cehia în preliminariile Ligii Campionilor. Ultima dată când a ajuns în grupele competiției, în sezonul 2012-2013, formația din Gruia a dat peste Slovan Liberec în trei preliminar. Ambele dueluri au fost câștigate de clujeni, 1-0 și 2-1. Doi dintre jucătorii din lotul actual au evoluat în dubla cu cehii, Deac fiind integralist în tur, în timp ce Camora a evoluat toate minutele în ambele partide.

Nici Slavia nu se află la primul duel cu o formație din România. În sezonul 1999-2000, formația din capitala Cehiei a eliminat Steaua din Cupa UEFA, 4-1 și 1-1. În stagiunea 2007-2008, cehii au evoluat împotriva FCSB în grupele Ligii Campionilor, iar rezultatele au fost 2-1 și 1-1 în favoarea Slaviei. Un sezon mai târziu, cehii au eliminat  FC Vaslui din Cupa UEFA, după o dublă remiză, 0-0 și 1-1.

După primele șase etape din campionatul Cehiei, Slavia Praga conduce clasamentul, cu 16 puncte, după șase etape. Situația este asemănătoare cu cea a CFR-ului, care e lider în Liga 1, cu 14 puncte, tot după șase runde. Golgheterul Slaviei în acest sezon este Nicolae Stanciu, care a înscris de două ori în cinci apariții.

Partida dintre CFR Cluj și Slavia Praga se va disputa marți, 20 august, de la ora 22:00, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu.

Comenteaza