Mendy, după ce a “rupt” Oţelul: “Ne îndeplinim obiectivul fără probleme!”

 Mendy, după ce a “rupt” Oţelul: “Ne îndeplinim obiectivul fără probleme!”
Şase ocazii mari a ratat “U” până în minutul 33, atunci când Gaston Mendy(foto) a pătruns impetuos pe partea stângă şi a devenit primul jucător care l-a învins pe Grahovac, portarul Oţelului, în acest sezon.
Senegalezul a prins încredere după partida cu moldovenii şi-i anunţă pe suporteri să nu-şi facă probleme în privinţa îndeplinirii obiectivului.

Gaston Mendy n-a făcut cel mai bun meci al carierei pe faza defensivă, fiind depăşit în mai multe rânduri mai ales în prima repriză. Senegalezul s-a revanşat însă în atac, deschizând scorul în partida de duminică. Vasile Gheorghe l-a văzut demarcat şi a deviat inteligent, lăsându-l pe fundaşul stânga singur cu Grahovac. Africanul n-a ratat, deşi n-a lovit mingea în cel mai fericit mod cu putinţă.

“A fost un meci greu, de luptă, dar cel mai important este că am câştigat. Este foarte important să câştigi meciurile de pe teren propriu în campionat. Trebuie să continuăm să strângem puncte. Suntem pe un drum bun şi sper să continuăm în acest fel”, spune senegalezul în vârstă de 25 de ani, fericit după cea de-a doua victorie consecutivă a echipei. Ambele au fost obţinute cu el titular. “Când marchezi, trăieşti un sentiment aparte. Este foarte frumos, te simţi fericit. M-am adaptat la Universitatea Cluj şi vreau să joc din ce în ce mai bine. A fost o atmosferă frumoasă, am văzut o galerie care iubeşte mult echipa şi asta este foarte important”, povesteşte Mendy.

Senegalezul nu este un începător într-ale fotbalului românesc. Pe vremea când evolua la Farul Constanţa, a reuşit să bifeze peste 30 de prezenţe în Liga I plus încă un sezon în eşalonul secund. Vara trecută a avut pe masă două oferte concrete, de la “U” şi din partea nou-promovatei în prima ligă portugheză, Portimonense. A ales să vină la Cluj şi spune că nu regretă.

“Dacă doream să plec în străinătate, o făceam, fiindcă am avut ofertă clară de la Portimonense, echipă nou-promovată în prima ligă din Portugalia. Înainte de asta mi-am dat cuvântul Universităţii şi m-am ţinut de promisiune”, a dezvăluit jucătorul. Gaston Mendy a primit o locuinţă în Cluj-Napoca, se declară încântat de oraş, însă recunoaşte că îi e dor de familia şi de prietenii din Senegal. Tocmai de aceea l-a chemat pe fratele său în vizită. “Vorbesc foarte mult cu familia. Îmi este greu singur, nu suport să stau aşa. Am şi vorbit acasă, mi-am chemat fratele mai mare să vină la Cluj. El va sosi şi va sta cu mine o perioadă”, a mai afirmat jucătorul african.

Pentru Mendy şi coechipierii săi urmează meciul cu Dinamo, iar victoria cu Oţelul le dă speranţe “studenţilor” că vor obţine măcar un punct în fieful “câinilor”. “Dinamo este o formaţie puternică, luptându-se la titlu. Va fi foarte dificil cu ei. Am jucat împotriva lor cu Farul şi sunt greu de învins. Avem şi noi şansa noastră şi credem în ea”, a conchis fundaşul stânga al Universităţii.


Etichete
Comenteaza