Mesaj de adio de la Boştină: “Mulţumesc Cluj, mulţumesc Universitatea!”

Mesaj de adio de la Boştină: “Mulţumesc Cluj, mulţumesc Universitatea!”
Gabi Boştină şi-a încheiat angajamentul cu “U” Cluj pe 30 iunie, iar în prezent se află acasă la Turnu-Severin.

Fostul căpitan al Universităţii Cluj a vorbit, pentru ZIUA de CLUJ, despre perioada petrecută aici. Acesta ar agrea o revenire într-o bună zi, fie şi într-o funcţie de conducere. El nu a primit nici o ofertă de prelungire a contractului.

"U" a rămas fără aproape toţi fotbaliştii importanţi din sezonul trecut, care au fost transfertaţi de Florian Walter la Ploieşti. Fostul căpitan al "studenţilor", Gabi Boştină, se află într-o situaţie diferită, fiind liber de contract din 30 iunie. Deşi Universitatea a rămas în doar câteva rezerve din sezonul trecut, Boştină a fost lăsat să plece, fără a primi o ofertă de prelungire a angajamentului. Mijlocaşul susţine că varianta Petrolul nu a stat în picioare niciodată şi admite că şi-ar fi dorit să mai continue la Cluj. "Nu am primit nici o ofertă. Nu s-a pus în discuţie să mă duc la Ploieşti pentru că eu mereu mi-am exprimat dorinţa, intenţia de a rămâne la «U» Cluj. Sunt acasă, am fost în vacanţă şi m-am detaşat complet de fotbal, nici nu cred că ştie cineva că sunt liber", povesteşte Boştină.

"Atunci când eram în primele clasate, atunci când ne uitam la clasament, atunci când jucam, zic eu, poate cel mai bun fotbal din România, alea sunt momente la care te uiţi în urmă cu mândrie. Jucam un fotbal frumos, am avut o perioadă foarte bună, dar totul s-a rupt la un moment dat", adaugă jucătorul. De ce? Fostul "căpitan" găseşte greu explicaţia. "Pur şi simplu, s-a rupt undeva ceva, s-a schimbat jocul, s-au schimbat mai multe. Am avut şi neşansă la unele partide, am pierdut ceva pe drum, nu ştiu ce", răspunde Boştină. Subiectul CFR Cluj rămâne de actualitate, o partidă dureroasă pentru "Şepcile roşii". "Ei bine, vezi tu, din punctul meu de vedere meciul ăla nu trebuia pierdut niciodată, chiar şi cu un om în minus. Pe lângă foarte multe lucruri bune, au fost şi câteva minusuri. Ai 2-0 şi pierzi cu 2-3, nu e tocmai plăcut, mai ales la un derby, mai ales la acest derby. E păcat, pentru că în urma rezultatului a avut de suferit un oraş întreg", a spus Boştină.

La 2-0 pentru Universitatea, Adrian Cristea a luat aiurea al doilea cartonaş galben, a fost eliminat, iar Gabi Mureşan dădea semnalul revenirii pentru oaspeţi, cu un gol de la mare distanţă. După meci suporterii lui "U" au luat foc, iar Cristea a fost arătat cu degetul, fiind găsit "ţap ispăşitor" pentru eşec. Mai mult, o parte a fanilor l-a acuzat şi de non-combat. "Nu a pierdut Adi Cristea meciul, pentru că oricare din jucători putea să greşească. Dar din a face o greşeală şi până la a fi acuzat de cine ştie ce e cale lungă. Cristea a fost neatent, dar a făcut un meci bun până atunci. A greşit, repet, dar nu a pierdut meciul", spune Boştină. El garantează că toţi foştii săi colegi şi-au apărat corect şansele la derby-ul pierdut în prelungiri, meci care a dus titlul rivalilor: "Nu o să cred niciodată despre un coleg de-al meu că poate face aşa ceva, nu există, nu există şi nu pot să accept nici măcar ideea asta pe care o aduci în discuţie".

Subiectul se schimbă imediat şi mesajul este clar. Fostul căpitan şi-ar dori să mai activeze la Universitatea. Îşi alege cuvintele cu grijă, pentru a nu se interpreta greşit nimic. "Sub orice formă ar avea Universitatea Cluj nevoie de mine, aş veni oricând şi aş pune umărul cu cea mai mare plăcere să ajut. Dar nu am de gând să linguşesc pe nimeni niciodată pentru a obţine o funcţie sau un post. Nu ştiu dacă voi mai veni vreodată în Cluj, dar vreau să mulţumesc oraşului pentru ce mi-a oferit, vreau să le mulţumesc fanilor şi tuturor prietenilor pe care i-am făcut în Cluj, care sunt mulţi", a precizat Boştină.


Boştină, despre Grozav

"L-am văzut şi când nu juca deloc, l-am văzut la antrenamente, i-au fost date şanse şi a profitat. Poate ajunge un fotbalist mare, are potenţial. Pe Grozav l-am văzut ca şi pe Torje, l-am văzut cum îl văd şi acum pe Marius Alexe, cum i-am văzut şi pe alţii."


Transferurile în masă la Ploieşti

"Comparând cu Craiova, într-adevăr, au plecat în masă cei mai importanţi jucători. Atunci s-a plecat de la Craiova la Dinamo, acum de la «U» la Petrolul. Craiova a rezistat şi şi-a creat o altă echipă foarte bună cu care a învins şi echipele din Bucureşti. Asta îmi doresc şi cu Universitatea, vreau sincer să rămână în prima ligă şi să aibă puterea să se ia la trântă cu oricine.


Anunţul plecării lui Walter

"Am auzit cu mult înainte să se anunţe oficial. Primul meu gând? Îmi părea rău de visul în care am intrat alături de toţi suporterii, acela de a câştiga un trofeu şi de a ajunge în Europa League. Din discuţiile pe care le-am avut, decizia sa era categorică."

51
de meciuri oficiale

a jucat Boştină în tricoul Universităţii.

 

 

Etichete
Comenteaza