Mesaj din Zăvoi: "'Fiți alături de "U"! E un moment dificil"

Mesaj din Zăvoi:
Mijlocașul Andreas Calcan e cu ochii pe "U" Cluj și vrea mobilizare în tribune la "finala" cu Oțelul Galați.

Universitatea e prima sub linie după remiza de la Giurgiu, iar sâmbătă o așteaptă un meci cât o finală, pe Cluj Arena, împotriva unei contracandidate invincibilă de patru runde. "Fiți alături de echipă, e un moment dificil. Trebuie să ne salvăm de la retrogradare!" e mesajul fotbalistului de 20 de ani, împrumutat până în vara viitoare în liga a doua, la CSM Râmnicu Vâlcea. 

Andreas Calcan, unul dintre puștii-minune din curtea "Șepcilor roșii", e o piesă importantă a formației din Zăvoi, dar și a reprezentativei sub 21 de ani a României, acolo unde colaborează cu fostul său antrenor de la "U", Mihai Teja. Săptămâna trecută, el s-a remarcat în tricoul "naționalei", cu un gol și un assist, ce-i drept, într-un meci amical.

"La Vâlcea sunt condiții destul de bune pentru Divizia B. Deocamdată, suntem cu banii la zi. La lotul național e o atmosferă foarte frumoasă, iar domnul Teja e același pe care l-am întâlnit la "U" Cluj, nu s-a schimbat. E foarte ambițios, așa cum îl știe toată lumea. Are planuri mari cu naționala. În ceea ce mă privește, vreau să ajut echipa României cu tot ce pot și să am evoluții cât mai bune", a declarat Calcan, pentru ZIUA de CLUJ.

Cu doi oameni în plus pe finalul partidei cu Astra, "studenții" au ratat victoria, astfel că întâlnirea cu Otelul Galați, de sâmbătă, penultima a turului, devine crucială. În aceste momente, jucătorii au nevoie, mai mult ca oricând, de vibrațiile peluzei, crede Calcan. 

"Șanse de salvare sunt! Anul trecut a fost o situație mai complicată decât cea de acum și am reușit să ne salvăm cu o atitudine bună, cu un grup unit. Eu zic că se lucrează bine la Universitatea, iar domnul Ogăraru a adus lucruri pozitive. Până acum, probabil că a fost vorba și de neșansă. Fanii să fie alături de echipă, deoarece e un moment dificil. Îi doresc mult succes Universității, vreau să scape de emoții", a mai adăugat mijlocașul. 

Andreas Calcan a fost promovat la prima echipă a "Șepcilor roșii" de Ionuț Badea, pe când avea doar 16 ani. Dinamo București l-a ochit în vara anului trecut, dorind un transfer la "pachet" cu Octavian Ursu, un alt puști talentat al Universității, dar mutarea a picat și ambii au rămas la Cluj. O altă formație care a insistat pentru semnătura fotbalistului a fost ACS Poli Timișoara.

"Le-am spus celor din conducere că mi-a plăcut mult Calcan. E un jucător născut în 1994, care chiar a schimbat repriza a doua în totalitate. Îl avem în vedere", a declarat Aurel Șunda, antrenorul de atunci al bănățenilor, după meciul de pe Cluj Arena.

Cum transferul lui Valentin Lemnaru de la Steaua la Universitatea s-a efectuat cu titlu gratuit, campioanei îi va reveni un procent de 30% din suma cu care Calcan va fi transferat la un alt club din țară sau din străinătate. 

350.000 de euro este cota de piață a lui Calcan, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com.

14 puncte a strâns "U" Cluj în 15 etape.

 

Comenteaza