Mesajul campionilor pentru “tigrii” mureşeni: “Vrem răzbunare!”

Mesajul campionilor pentru “tigrii” mureşeni: “Vrem răzbunare!”
Baschetbaliştii lui “U” Mobitelco sunt pregătiţi să se revanşeze în “sferturile” Diviziei A după dubla înfrângere suferită în sezonul regulat cu BC Mureş.

A rămas mai puţin de o săptămână până la debutul primului tur al play-off-ului, "un nou campionat", după cum l-a numit tehnicianul Marcel Ţenter.

Mureşenii pornesc cu avantajul moral al victoriilor directe din campionat, dar oficialii clubului clujean şi jucătorii le transmit fanilor că lucrurile vor sta complet diferit de această dată. Prima confruntare va avea loc miercuri, 11 aprilie, în Sala Sporturilor "Horia Demian".

Până să-şi afle viitoarea adversară din sferturile de finală ale play-off-ului, "U" Mobitelco a tremurat serios pentru victorie în derby-ul Transilvaniei, cu CSU Sibiu (87-89). În ciuda unuia dintre cele mai modeste sezoane ale "galben-albaştrilor", încheiat pe un dezolant loc 10, aceştia au evoluat dezinvolt, tabela indicând egalitate până în ultimele secunde ale partidei. A fost nevoie şi de această dată de sclipirea americanului Kyndall Dykes ca "studenţii" să-şi asigure succesul care să le consolideze locul trei. Cum "tigrii" au urcat pe poziţia a şasea după victoria lor cu BC Timişoara (85-77), duelul Cluj-Mureş va fi reeditat în cel mai interesant moment al campionatului.

Surprinzător sau nu, campioana a încheiat în genunchi ambele întâlniri directe, însă preşedintele executiv Mircea Cristescu spune că "U" Mobitelco va avea prima şansă dacă jucătorii săi vor continua să afişeze determinarea din ultimele meciuri. "Dacă o să jucăm precum în ultimele meciuri, liniştiţi ne vom putea lua revanşa pentru sezonul regulat. Dacă vom evolua precum în acea zi în care am pierdut acasă (54-76 - n. red.), care a fost una neagră pentru noi, atunci ei vor avea prima şansă. Mureşul are 2-0 în sezonul regulat, noi ne-am clasat pe o poziţie superioară, dar în play-off nu există o favorită. Pot exista răsturnări de rezultat, totul depinde de forma şi disciplina echipelor din acea zi", a declarat Cristescu.

În schimb, tehnicianul Marcel Ţenter spune că elevii săi o vor lua de la "zero" în play-off, dar mizează tot pe determinarea lor şi dorinţa de revanşă în faţa mureşenilor. Faptul că formaţia sa este în efectiv aproape complet reprezintă un alt atu al campioanei, a adăugat antrenorul. "Aparent, Mureşul are un avantaj moral faţă de noi, dar play-off-ul este o competiţie total diferită, practic începe un alt campionat. Noi suntem obişnuiţi să jucăm sub presiune. Mizez pe concentrarea băieţilor în aceste meciuri şi vrem să începem cu dreptul. Nu am jucat strălucit la Sibiu, mai degrabă pragmatic. Nu le-am dat foarte multe minute lui Silvăşan şi Chetreanu, dar prezenţa lor ne dă încredere. Sunt jucători emblematici pentru noi, iar revenirea lor va conta mult", a încheiat Ţenter. Turul I al play-off-ului este programat în intervalul 11-22 aprilie şi se va juca după sistemul "cel mai bun din cinci meciuri". În cazul unui meci decisiv, acesta se va juca pe terenul echipei clujene. Semifinalele se vor disputa în acelaşi sistem (28 aprilie - 10 mai), iar campioana va fi decisă după cel mult şapte partide (16 mai - 5 iunie).

Mihai Paul: "Nu vom repeta greşelile precedente"

Baschetbalistul campioanei, Mihai Paul, i-a asigurat şi el pe suporteri că mureşenii vor avea viaţă grea în confruntările din primul tur al play-off-ului. "În ciuda faptului că pe sibieni nu îi ajuta cu nimic victoria împotriva noastră, aceştia au fost foarte motivaţi şi au jucat ca şi când ar fi fost un meci decisiv pentru ei. Noi însă am demonstrat că avem experienţă şi am dat dovadă de dăruire. În play-off se joacă altfel decât în sezonul regulat. Suntem motivaţi şi pregătiţi şi cu siguranţă nu vom repeta greşelile din precedentele întâlniri cu Mureşul", a declarat jucătorul pentru site-ul oficial al clubului. El a fost completat de Kyndall Dykes. "Cu BC Mureş sunt convins că ne aşteaptă o serie dificilă, dar suntem pregătiţi pentru ea", a precizat americanul.

 

 

Etichete
Comenteaza