Mesajul căpitanului: “Luptăm până la capăt!”

Mesajul căpitanului: “Luptăm până la capăt!”
Liderul din teren al “U” Mobitelco, Mihai Silvăşan, ia în calcul doar câştigarea dublei de pe teren propriu cu BC Timişoara, respectiv a decisivului care va asigura “biletele” pentru finala Diviziei A.

"Vom lupta pentru a câştiga seria. Fanii să ne încurajeze la fel ca până acum şi să fie al şaselea jucător", transmite baschetbalistul înaintea partidelor din acest weekend.

Startul semifinalelor a fost cu ghinion pentru campioană, care a pierdut la "mustaţă" ambele întâlniri de la Timişoara (81-78, 76-72), iar acum are o misiune extrem de dificilă la Cluj, unde este obligată să egaleze situaţia la general ca să ducă seria în meciul decisiv. Autor a doar 10 puncte în cele două meciuri, Mihai Silvăşan a explicat pentru ZIUA de CLUJ debutul poticnit al echipei sale. Deşi admite că BC Timişoara este favorită la această oră, el le promite suporterilor că "U" Mobitelco se va mobiliza de aşa natură încât viitoarea finalistă să se decidă în Banat.

Cu această ocazie căpitanul speră ca sala sporturilor să redevină "vulcanul" de altădată. "Cred că ne-a lipsit concentrarea, poate nu am luat cele mai bune decizii în momentele-cheie ale meciurilor. Aşa cum aţi văzut, s-a mers cap la cap, nici o echipă nu s-a desprins decisiv. Ei au fost mai lucizi în momentele decisive. Urmează să facem analiza video, să vedem unde am greşit şi ce putem să corectăm pentru dubla de la Cluj. Am fost cu toţii dezamăgiţi, ne-am fi dorit să câştigăm cel puţin un meci acolo, dar noi suntem o echipă unită, nu am dat vina unii pe ceilalţi. Fanilor le transmit să ne ajute la fel ca şi până acum, să fie alături de noi în număr cât mai mare. Practic, să fie al şaselea jucător. Timişoara este favorită în acest moment, dar cu siguranţă nu ne vom preda. Vrem să câştigăm ambele meciuri de la Cluj şi să forţăm decisivul de la Timişoara, care va fi unul de care pe care. Mai avem patru-cinci zile de pregătire şi vom vedea ce avem de făcut. Repet, vom lupta pentru a câştiga seria", a declarat baschetbalistul.

Silvăşan admite că întreaga echipă a Timişoarei poate să facă diferenţa şi a evitat să se pronunţe în privinţa viitoarei finaliste. "Cu siguranţă Sarovic a fost principala lor «armă» ofensivă, dar ei au multe «arme»: Archie, Jovanovic poate pune oricând probleme, la fel şi Cuic. Trebuie să-i anihilăm per total, ca echipă, nu doar un jucător anume. E greu de spus cine va ajunge în finală, e o situaţie dificilă. Mai e mult până acolo, oricum", a conchis căpitanul campioanei. Seria cu BC Timişoara, care se joacă după sistemul "cel mai bun din cinci meciuri", va continua sâmbătă şi duminică la Cluj. Dacă va fi nevoie, partida decisivă se va juca la Timişoara pe 10 mai.

 

 

Etichete
Comenteaza