Mihai Georgescu la Realitatea TV Cluj despre România - Grecia: cred că emoţia naţională li se va transmite şi jucătorilor

Mihai Georgescu la Realitatea TV Cluj despre România - Grecia: cred că emoţia naţională li se va transmite şi jucătorilor
Antrenorul Mihai Georgescu, tehnicianul care a lansat în fotbalul mare jucători din actuala naţională a României precum Chiricheş, Maxim, Raţ a precizat la Realitatea TV Cluj că meciul din această seară cu Grecia va fi unul închis, însă dorinţa de victorie a întregii ţări li se va transmite în mod pozitiv şi sportivilor.

"Este un joc cu o mare încărcătură, ca importanţă şi emoţională şi sportivă, care va apăsa pe umerii ambelor echipe. Miza este uriaşă, sunt convins că toţi cei 11 jucători vor căuta să dea maximum. Acest moment (meciul, n.red.) va fi decis foarte mult de starea psiho-mentală a jucătorilor şi a grupului", a precizat la Realitatea TV Cluj antrenorul Mihai Georgescu, care coordonează în prezent clubul de fotbal "Viitorul Mihai Georgescu".

"Înclin să cred că jocul din această seară va fi unul mai închis, ca abordare, urmând ca partida de marţi să fie mai deschisă".

Tehnicianul a subliniat că meciul programat azi între România şi Grecia va fi unul echilibrat, însă tricolorii pot fi împinşi de la spate de emoţia existentă la nivel naţional cu privire la meci şi la victorie.

"Balanţa se înclină când într-o parte când în alta. Simt că este o stare emoţională naţională, care cred că se va transmite şi jucătorilor şi se vor expirma peste nivelul lor. E o stare euforică naţională şi ei îşi doresc foarte mult acest lucru", a adăugat Georgescu.

Antrenorul a mai punctat că o calificare a naţionalei la Campionatul Mondial din Brazilia - 2014 va creea o euforie extraordinară la nivel de copii şi juniori şi va reprezenta un stimul foarte mare pentru aceştia în a practica fotbalul.

 

 

 

Comenteaza