Mircea Lucescu este noul selecționer al echipei naționale a României: "Voi face absolut totul să reușim"

Mircea Lucescu este noul selecționer al echipei naționale a României: "Voi face absolut totul să reușim"
| Foto: captura video

Tehnicianul în vârstă de 79 de ani revine pe banca reprezentativei după 38 de ani.

Liber de contract din noiembrie 2023, Mircea Lucescu a acceptat oferta FRF de a deveni selecționerul echipei naționale a României. Astfel, experimentatul tehnician revine pe banca primei reprezentative după 38 de ani.

Chiar dacă recunoaște că întoarcerea sa la echipa națională este un risc, Mircea Lucescu a dezvăluit că dragostea sa față de fotbal și față de națională l-au convins să înceapă un nou mandat la o vârstă înaintată.

"M-au încercat multe sentimente, nostalgia de când am fost jucătorul și antrenorul naționalei. Ieri am stat vreo 3 ore de vorbă despre fotbal. Eu plec cu un handicap, am lipsit din fotbalul românesc în ultimii ani. Am încercat să recuperez. Nu m-am gândit niciun moment că o să devin selecționer.

Am făcut tot ce a fost posibil să nu vin, am vrut să le dau tinerilor șansa de a merge mai departe. Am vorbit cu Edi, am încercat să-l conving să rămână, grupul e compact, omogen, a reușit să aducă bucurie naționalei. Din câte am înțeles, au făcut tot ce a fost posibil pentru a-l convinge.

Apoi le-am zis să vorbească cu Gică Hagi, era normal să i se dea o șansă. Nu s-a ajuns la o înțelegere. Le-am zis că atunci când nu vor mai avea soluții, eu voi avea obligația să mă întorc în fotbalul românesc. Eu risc foarte tare. Dar fotbalul românesc merită acest risc. Nu am nevoie de bani, să-mi fac o altă carieră.

M-a împins spre națională acele momente senzaționale petrecute la națională ca jucător și selecționer. Un singur lucru m-a determinat să vin, dragostea pentru fotbal și obligația mea față de fotbalul românesc. Voi face absolut totul să reușim", a declarat noul selecționer al României, potrivit GSP

Mircea Lucescu și-a început cariera în antrenorat la finalul anilor '70, pe banca celor de la Corvinul Hunedoara. Au urmat apoi experiențe la echipa națională a României, Dinamo, aventura italiană la Pisa, Brescia, Reggiana, Inter Milano, între cele două mandate de la Rapid, iar mai apoi a pregătit Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior Donețk, Zenit Sankt Petersburg, echipa națională a Turciei și Dinamo Kiev.

Comenteaza