Mirel Albon: Va urma o explozie a fotbalului feminin

Mirel Albon: Va urma o explozie a fotbalului feminin
Antrenorul noii campioane la fotbal feminin Olimpia Cluj, Mirel Albon, este de părere că în următorii doi-trei ani, fotbalul feminin va avea o explozie la nivelul ţării noastre.

“Fotbalul feminin are cea mai mare dezvoltare în ultimul ciclu olimpic. În România lucrurile s-au mişcat mai greu decât mă aşteptam eu. Suntem în al treilea an în care avem proiecte de dezvoltare a fotbalului feminin. Deja mii de fete au jucat cel puţin odată fotbal. Sunt multe fete talentate în România. Noi ne aşteptăm ca în următorii doi-trei ani să fie o explozie legată de fotbalul feminin. Şi atunci lucrurile vor sta cu totul altfel”, spune Mirel Albon.

Tehnicianul clujenilor militează pentru ca tinerele fete să se apuce de acest sport:

“Fetele să se apuce pentru că e un sport, e o activitate pozitivă, e competiţie, fac mişcare. Când vor fi mature, vor face copii mai sănătoşi. Eu zic că pentru toată naţiunea e bine ca fetele să facă sport. Le deschide orizontul. E  mult mai uşor să ajungă în echipa naţională, decât în alte sporturi. Văd Europa, văd alte culture, alt stil de educaţie sau de dezvoltare şi le permite să fie nişte persoane deschise care să aibă reuşite în viaţă, decât alte fete care nu ies din oraşul lor sau preferă să se dezvolte pe reţelele de socializare”, crede antrenorul.

Echipa clujeană a luptat pe mai multe fronturi: campionat, cupă şi echipele naţionale. Este pentru prima dată când s-a jucat în sistemul play-off, play-out.

Toate meciurile au avut miză, însă fetele, s-au mobilizat şi am reuşit să avem un parcurs doar cu victorii. Eu cred că încă odată fetele de la Cluj au demonstrat că formează un lot puternic, o echipă cu viitor, pentru că media de vârstă este foarte scăzută.”

Campioana Olimpia Cluj îşi propune pentru ediţia următoare a Ligii Campionilor, accederea în fazele superioare ale competiţiei.

Salarii de 200-300 de euro

Cele mai bune jucătoare din lotul Olimpiei Cluj, campioana României a patra oară consecutiv, câştigă între 200 şi 300 de euro pe lună. În comparaţie cu fotbalul masculin, sumele sunt derizorii. Cel mai bine plătit jucător al campioanei Steaua Bucureşti, Lucian nmărtean, încasează lunar 30.555 de euro.

După finala Cupei României la fotbal feminin, mai multe componente ale echipei clujene vor intra în pregătire pentru meciul cu Estonia de la Talin din data de 19 iunie, care contează pentru preliminariile Campionatului Mondial.

Podiumul campionatului naţional de fotbal feminin, ediţia 2013-2014:

1. OLIMPIA UNIVERSITATEA TEHNICĂ CLUJ 21 puncte

2. ASA 2013 TG. MUREȘ                           12 p. 

3. C.S. REAL CRAIOVA                             5   p. 

 

 

Comenteaza