„Mitică" Dragomir merge pe mâna „Şepcilor roşii"

„Mitică
Oficialii Universităţi s-au aflat ieri în faţa comisiei de apel din cadrul departamentului de licenţiere pentru a-şi susţine cauza în ceea ce priveşte acordarea dreptului de participare în Liga I în sezonul viitor.

Comisia condusă de Alexandru Mihai Micu va da un verdict până vineri, la ora 23:59. Pe de altă parte, Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste, le transmite fanilor să rămână optimişti.

Conducerea „studenţilor" a fost programată la ora 16:00 pentru susţinerea cauzei în faţa comisiei de apel, după ce în urmă cu aproape două săptămâni, cei de la „licenţiere" au respins solicitarea clujenilor. Directorul administraţiei de licenţiere, Viorel Duru, a propus şi de această dată respingerea licenţei, însă hotărârea aparţine comisiei conduse de Alexandru Mihai Micu, for autonom, cel puţin în teorie. Verdictul va fi anunţat până vineri seara, iar acesta poate fi atacat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (Elveţia), în cazul în care va fi unul nefavorabil. „Membrii comisiei s-au arătat interesaţi de argumentele pe care le-am adus. Am explicat clar că noi vom plăti datoriile restante la 31 decembrie 2012, aşa cum se arată în planul de reorganizare. Legea nr. 85 nu ne permite să achităm vreun ban restant de dinainte de intrarea în procedură de insolvenţă. Am prezentat şi faptul că avem sprijinul creditorilor. Eu sper să primim un verdict favorabil de această dată", a spus Horia Ţiril, administratorul judiciar al clubului.

În ton cu declaraţiile date în ultima vreme, Dumitru Dragomir a anunţat şi ieri că „U" Cluj, Rapid şi Oţelul Galaţi nu ar trebui să aibă probleme în obţinerea licenţei. „Nu am nicio veste despre licenţă. Nici n-am întrebat pentru că văd că se spune că m-am antepronunţat. Dar eu am zis doar că din informaţiile pe care le am de la cluburi nu sunt probleme. Nu cred că Oţelul are probleme cu licenţa. Păi unde sunt cele 19 milioane de euro din Ligă? Nu, nu cred. Eu spun că nici Universitatea Cluj şi nici Rapid nu trebuie să aibă probleme. Numai dacă avem ochelari de cal şi vrem să facem numai rău. Atunci da, putem să găsim chichiţe şi să facem mult rău în jurul nostru", a spus Dragomir. Şeful LPF a explicat că în cazul în care, totuşi, vor exista echipe clasate peste linia retrogradării care nu vor obţine licenţa, nu există posibilitatea completării Ligii I, astfel că în viitoarea ediţie s-ar putea porni chiar şi cu 10-12 echipe. „Dacă regulamentul spune că nu poţi să bagi pe nimeni de jos, nu ai ce să faci. Dacă rămân 10-12 echipe, asta este, jucăm cu câte rămân. Ce să facem dacă aşa e regulamentul Federaţiei? Noi ne adaptăm. Bineînţeles că eu fac valuri, pentru că mie îmi convine să jucăm tot în 18 echipe sau măcar în 16. Sub 16 nu prea e bine, pentru că suntem o ţară de 20 de milioane de oameni, ce Dumnezeu?!", a mai spus Dragomir, la Digisport.

 

Comenteaza