Mizează pe tinereţe: şase juniori se pregătesc sub comanda lui Ganea la Poiana Braşov

Mizează pe tinereţe: şase juniori se pregătesc sub comanda lui Ganea la Poiana Braşov
Patru componenţi ai echipei care a terminat pe locul trei în campionatul naţional de juniori, plus Roland Niczuly şi Raul Crişan reveniţi de la Petrolul Ploieşti, sunt câteva dintre pariurile „Şepcilor roşii".

"Studenţii" se pregătesc deja de patru zile la Poiana Braşov, acolo unde Ionel Ganea, antrenorul echipei, a stabilit o serie de antrenamente bazate pe latura fizică a pregătirii. În lotul deplasat şi-au făcut loc nu mai puţin de şase jucători care nu au depăşit vârsta junioratului, la care se adaugă alţi doi fotbalişti tineri, formaţi de „U", Lorant Kovacs şi Rareş Takacs, care au prins în retur câte o prezenţă ca titulari.

În ciuda problemelor financiare cu care s-a confruntat clubul în ultimul an, Centrul de Copii şi Juniori şi-a continuat viaţa şi, mai mult, tinerii fotbalişti au reuşit câteva rezultate extrem de bune. „Vârful de lance" a fost, fără îndoială, grupa de juniori Republicani „A", care a obţinut medalia de bronz în campionatul recent încheiat. Trupa antrenată de Călin Sălăgean a reuşit să se califice la turneul final, unde a obţinut două victorii, cu CFR Cluj şi Şcoala de Fotbal Gică Popescu, fiind învinsă într-un singur meci, de gazdele de la Dinamo, 4-2, după un meci în care au condus cu 2-1. „Au fost foarte multe greşeli de arbitraj, gazdele au fost avantajate. Ai noştri au căzut la golul de 2-2, venit după o greşeală individuală", a povestit Marius Popescu, şeful Centrului. „Studenţii" mici au reuşit să obţină medalia de bronz, după 4-3 cu Dinamo Oneşti, „satelitul" echipei bucureştene, iar micii fotbalişti au fost ochiţi rapid de către Gigi Mulţescu, oficialii dinamovişti încercând să-i aducă în „Ştefan cel Mare" pe Andreas Calcan şi Octavian Ursu.

Juniorii sunt, însă, obligaţi să semneze cu clubul care i-a format, în speţă „U" Cluj, iar Ionel Ganea şi-a pus încredera în câţiva dintre ei. Octavian Ursu şi Andreas Calcan, doi dintre cei mai buni oameni ai generaţiei, alături de Alin Mutu şi Cornel Prescură, s-au îmbarcat în autocarul de poiana Braşov. Pe lângă ei, Ganea i-a luat în lot şi pe portarul Roland Niczuly şi pe fundaşul Raul Crişan, formaţi şi ei de „U", dar plecaţi în vară la Petrolul, de unde au revenit acum. „E important că la „U" Cluj, la nivelul juniorilor, există calitate. Cred că avem una dintre cele mai bune academii de fotbal din România, există foarte mulţi părinţi care vor să-şi aducă copiii aici. Universitatea e un club care atrage şi care a demonstrat că poate face performanţă la nivel de copii şi juniori, mai ales acum când prin Liga I apar tot felul de echipe fără nici o bază, fără nici un interes pentru juniori, pentru viitor. I-am urmărit pe aceşti fotbalişti şi la turneul final, ştiu ce pot, acum rămâne să-i văd cum reacţionează şi la antrenamente. Până la urmă se văd efectele condiţiilor bune de care beneficiază copiii, iar aici mă refer la terenurile de la Baza <<Dan Anca>>", a spus Ionel Ganea, pentru ZIUA de CLUJ.

Antrenorul „Şepcilor" a avut curajul să debuteze doi tineri jucători şi în returul campionatului. Lorant Kovacs (21 de ani) a început ca titular în partida cu Rapid (4-1 pentru „U"), însă a fost schimbat la pauză din cauză că avea un cartonaş galben, iar în ultima etapă Rareş Takacs (21 de ani) a făcut şi el un meci foarte bun cu CFR. Tânărul fotbalist n-a prins nici el finalul jocului, fiind înlocuit din cauza unor probleme musculare.

 

Etichete
Comenteaza