MONDIAL. Spania – Olanda joacă de la 21.30 marea finală a celui de-al XIX-lea Mondial

MONDIAL. Spania – Olanda joacă de la 21.30 marea finală a celui de-al XIX-lea Mondial
Naţionalele Spaniei şi Olandei joacă deseară, de la ora 21.30, marea finală a Campionatului Mondial de fotbal din Africa de Sud. Ajuns la cea de-a XIX-a ediţie, Mondialul va avea o câştigătoare în premieră, a opta din istorie, alături de Uruguay, Brazilia, Argentina, Germania, Italia, Anglia şi Franţa.
Partida se va disputa pe stadionul Soccer City din Johannesburg şi va fiu transmisă în direct de TVR şi TVR HD.

In cadrul turneului, Spania a pierdut un singur meci, cu Elveţia, în timp ce olandezii au câştigat toate partidele disputate până acum.

Olanda s-a calificat dintr-o grupă cu Japonia, Danemarca şi Camerun, iar ulteriror a învins Slovacia, Brazilia şi Uruguay.

Spania a jucat în grupă cu Chile, Elveţia şi Honduras, iar apoi a câştigat meciurile cu Portugalia, Paraguay şi Germania.

Pentru Olanda este cea de-a treia prezenţă în finala unui Campionat Mondial, pierzându-le pe cele două anterioare, în timp ce spaniolii au ajuns în această fază a competiţiei în premieră.

Indiferent de cine va câştiga partida de deseară, va fi prima echipă din Europa care câştigă un campionat Mondial desfăşurat pe un alt continent. 

Doi dintre jucătorii din finală se luptă şi pentru titlul de golgeter, Sneijder şi David Villa, cei doi fiin nominalizaţi, alături de alţi trei protagonişti ai finalei, Robben, Xavi Hernandez şi Iniesta şi de alţi cinci jucători şi la titlul de cel mai bun jucător al turneului.

Finala mică, dintre Germania şi Uruguay, a fost câştigată de germani cu scorul de 3-2. Golurile au fost înscrise de Mueller, Jansen şi Khedira, respectiv Cavani şi Forlan.



Comenteaza