„Moțul” din Generația de Aur se înclină în fața Generației de Suflet: „Când pui pasiune și respecți fotbalul, te răsplătește!”

„Moțul” din Generația de Aur se înclină în fața Generației de Suflet: „Când pui pasiune și respecți fotbalul, te răsplătește!”
| Foto: colaj https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial - gsp.ro

Antrenorul Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, se înclină în fața naționalei lui Edi Iordănescu după victoria cu 3-0 în debutul la EURO 2024 din partida cu Ucraina. 

Prezent la marile succese ale naționalei din Generaţia de Aur, în urmă cu 25-30 de ani, Sabău se înclină în fața naționalei lui Edi Iordănescu, numită chiar de selecţioner Generaţia de Suflet, remarcând, în primul rând, disponibilitatea la sacrificiu pe care „tricolorii” au avut-o la Munchen.

„Când pui pasiune și respecți fotbalul, te răsplătește. Când nu, te pedepsește! Am văzut echipa noastră națională plecând cu șansa a doua, având în față un adversar considerat, firesc, favorit. În astfel de situații, pregătești foarte atent meciul, pentru că apare și teama de eșec. Dar și teama de eșec motivează de foarte multe ori.

Am avut o echipă națională foarte scurtă, nu am lăsat spații și am speculat orice greșeală, am plecat foarte bine pe contraatac. Am văzut o echipă vie, cu emoție, care a arătat mult, mult mai bine decât Ucraina. Au avut viață ei, au fost mult mai buni decât Ucraina, au avut dorință de a câștiga.

Ucraina a prins o zi foarte-foarte proastă. Dar nu joacă doar numele, trebuie să fii pregătit pentru un astfel de campionat, pentru un astfel de moment, și să-ți respecți adversarul. Nu-l respecți, o să ai probleme!”, a spus Sabău la GSP Live, citat de gsp.ro.

Stanciu face diferența, este un lider

Sabău l-a remarcat pe Stanciu în special datorită faptului că reuşeşte să fie un lider pentru colegii săi. „Pe toți îi evidențiez, n-aș putea vorbi doar despre atacanți când am văzut ce au făcut fundașii. E victoria echipei, e victoria lui Edi Iordănescu, a reușit să pregătească foarte bine echipa, să-i motiveze atât cum trebuie. N-aș vrea să evidențiez un singur jucător. Sigur, Stanciu face diferența, este un lider, în primul rând”, a mai declarat Sabău. 

Trebuie să știi cum să gestionezi victoria

Sabău e de părere că „tricolorii” ar trebui să gestioneze foarte bine acest moment și că o sărbătoare în exces n-ar fi de bun augur. „Ce e foarte important e să gestionezi momentul după o astfel de victorie. Trebuie să fii foarte-foarte atent ca antrenor, ca jucător, să știi cum să gestionezi victoria. Sunt șanse foarte mari să te califici, dar trebuie să știi cum să te raportezi la acest moment.

Totul va fi diferit din acest moment, ești studiat mult mai atent, ești considerat un adversar mult mai periculos. După tot ceea ce s-a întâmplat, după analizele făcute, nemulțumirile că nu ne-am calificat, asta i-a motivat foarte mult pe jucători”, a mai adăugat Sabău la GSP Live. 

Comenteaza