Nadal vine la Cluj. Surpriză: nu în Polivalentă!

Nadal vine la Cluj. Surpriză: nu în Polivalentă!
Meciul de Cupa Davis România - Spania se va juca la Cluj-Napoca, dar nu în Sala Polivalentă.

Clujul este oraşul ales pentru organizarea întâlnirii de Cupa Davis România - Spania, contând pentru turul secund al Grupei I, Zona Europa-Africa. Pentru a oferi o şi mai mare amploare evenimentului, oficialii Federaţiei Române de Tenis vor să amenajeze terenul de joc în incinta stadionului Cluj Arena, ceea ce ar însemna un proiect fără precedent în istoria tenisului românesc.

După Pique şi Fabregas, iată că pe stadionul Clujului sunt aşteptaţi alţi spanioli celebri, ca Rafa Nadal sau David Ferrer. "Vrem să fie un eveniment deosebit la care să participe cât mai mulţi români. Pentru asta avem nevoie de un număr mare de locuri în tribune.

Suprafaţa de joc ar fi montată cât mai aproape de una dintre tribunele stadionului, iar de cealaltă parte s-ar amenaja o tribună pe structură metalică. Momentan, singurul impediment l-ar reprezenta lipsa acoperişului, dar căutăm soluţii pentru amenajarea unuia provizoriu", a dezvăluit un oficial al Federaţiei Române de Tenis, pentru Digi Sport.

Ideea ca un meci de tenis să fie organizat pe un stadion de fotbal a fost folosită şi de oaspeţii noştri, în finala ediţiei din 2011. Atunci, partida dintre Spania şi Argentina s-a disputat pe Stadionul Olimpic din Sevilla şi gazdele, pentru care au jucat Rafael Nadal, David Ferrer, Feliciano Lopez şi Fernando Verdasco, au fost încurajate de peste 25.000 de fani.

Acelaşi stadion a fost gazda ultimului act al ediţiei din 2004, atunci când Spania a întâlnit Statele Unite şi în jur de 27.000 de oameni au fost pe arenă în fiecare dintre cele trei zile ale partidei.

Dacă varianta Cluj Arena va pica, întâlnirea de Cupa Davis, România - Spania, va avea loc în Sala Polivalentă a oraşului. În această sală, echipa de Fed Cup a României a disputat în luna februarie confruntarea cu Cehia, iar la sfârşitul săptămânii viitoare va întâlni Germania, în barajul de menţinere în grupa 1 mondială.

Etichete
Comenteaza