Naţionala de baschet feminin va avea căpitan clujean la meciul din Polivalentă. Suntem sub lupa FIBA!

Naţionala de baschet feminin va avea căpitan clujean la meciul din Polivalentă. Suntem sub lupa FIBA!
România joacă sâmbătă împotriva Bosniei-Herţegovina, în preliminariile Eurobasket Women 2017. La meci va veni şi o delegaţie din partea FIBA, care analizează dacă sala şi oraşul pot găzdui o grupă de la Eurobasketul masculin de peste doi ani.

Naţionala de baschet feminin debutează în campania de calificare la Campionatul European din 2017 la Cluj. Tricolorele întâlnesc sâmbătă selecţionata similară a Bosniei-Herţegovina. Federaţia îşi doreşte un record de audienţă pentru un meci de baschet feminin în România, adică să umple cele 7500 locuri ale Sălii Polivalente, de aceea biletele au fost puse în vânzare la doar 10 lei pe polivalentacluj.ro. Toate încasările vor fi donate celor aflaţi în suferinţă, în urma tragediei din clubul Colectiv. Noul sponsor principal al echipei de baschet fete, Banca Transilvania, a decis să doneze la rândul său o sumă egală cu cea a încasărilor.

Toate vedetele echipei au răspuns acestei convocări speciale, naţionala urmând a avea în teren jucătoare din Germania, Franţa, Italia şi Spania, cele mai puternice campionate din lume. Noul căpitan de echipă este clujeanca Gabriela Mărginean, care joacă la Salamanca, în Spania, şi participă în Euroligă. Decizia a fost anunţată joi de antrenorul Miroslav Popov. În lot mai este şi Florina Pașcalău, San Martino - Italia, de asemenea originară din Cluj. Din păcate, jucătoarea Universităţii Flavia Ferenczi s-a accidentat şi nu va face parte din lotul pentru Bosnia-Herţegovina, respectiv pentru deplasarea din Israel, de săptămâna viitoare. Este accidentată şi Elisabeth Pavel, o jucătoare importantă a României, care evoluează în Germania.

„Sperăm să vină cât mai mulţi spectatori. Publicul clujean este extrem de educat, are o mare cultură din punct de vedere baschetbalistic. Am adus în faţa lui o echipă care a participat în ultimii ani la cele mai multe evenimente continentale importante. Fetele şi noul antrenor vor să arate că prezenţa de anul acesta de la Campionatul European de la Timişoara nu a fost o excepţie şi că ne putem califica şi în urma unor preliminarii. Noi credem cu îndârjire, realist vorbind, că putem să învingem Bosnia, că avem toate resursele să obţinem un succes, chiar dacă este o reprezentantă a baschetului din fosta Iugoslavie. Au nişte jucătoare tinere valoroase, sunt în schimbare de generaţii, dar credem că experienţa pe care o au jucătoarele noastre şi forma în care se află se constituie într-un avantaj, pe care sperăm să îl valorificăm sâmbătă", a declarat Traian Racu, team managerul echipei naţionale feminine.

Pentru public vor exista şi tombole: o bucătărie complet utilată, în valoare de 8.000 de lei, şi 5 expresoare de cafea, de 2.000 de lei fiecare. „Vrem să înviorăm atmosfera. Oamenii trebuie să ştie că pot pleca acasă cu un premiu deloc de neglijat", a spus Traian Racu.

La acest meci va lua parte şi o delegaţie din partea FIBA, federaţia internaţională de baschet, care va analiza dacă oraşul şi Sala Polivalentă pot face provocării unui eveniment de nivelul unui Campionat European masculin. România a candidat pentru organizarea unei grupe de la Eurobasket 2017, avansând Clujul drept oraş gazdă.

Partida România - Bosnia-Herţegovina va avea loc sâmbătă, de la ora 19, în Sala Polivalentă din Cluj.

 

Comenteaza