Naţionala de baschet masculin a României, a treia înfrângere în preliminariile CE

Naţionala de baschet masculin a României, a treia înfrângere în preliminariile CE
Echipa naţională de baschet masculin a României a fost învinsă, ieri, în deplasare, de reprezentativa Letoniei, scor 53-89 (29-49), în cea de-a patra partidă din grupa D a preliminariilor CE din 2013.

Echipa României a înregistrat aseară cea mai drastică înfrângere de până acum în preliminariile CE din 2013. Antrenorul Mladen Ostojici nu a găsit soluţii pentru a "debloca" jocul ineficient al elevilor săi, care au avut un al treilea "sfert" dezamăgitor, cu doar zece puncte marcate. De cealaltă parte, Letonia a condus confortabil pe tot parcursul partidei şi, după 70-36 în minutul 30, nu a făcut decât să introducă rezervele şi să-şi conserve forţele pentru viitoarele partide.

Marcatori: Letonia - Kuksiks 19 puncte, Jeromanovs 16, D. Bertrans 13, Strelnieks 12, Selakovs 7, Do. Bertrans 5, Freimanis 4, K. Berzins 4, Meiers 4, Mejeris 2, A. Berzins 2, Vegvagars 1;

România - Mandache 14 puncte, Moldoveanu 11, Nicoară 9, Silvăşan 7, Drăguşin 7, Paul 2, Popescu 2, Popa-Calotă 1.

Tricolorii au obţinut o victorie la debutul în preliminarii, la Sibiu, 90-84 cu Olanda, după care au pierdut în deplasare, cu Georgia, scor 64-80 şi, din nou la Sibiu, cu Bosnia-Herţegovina, scor 79-84. După patru etape, România se clasează pe locul 4, cu 5 puncte.

Celelalte meciuri din grupa D alte "tricolorilor" sunt programate astfel: Olanda - România (30 august), România - Georgia (2 septembrie, Sibiu), Bosnia-Herţegovina - România (8 septembrie), România - Lituania (11 septembrie, Sibiu).

Primele două clasate, plus alte patru echipe de pe locul trei cu cea mai bună linie de clasament în cele şase grupe, vor obţine calificarea la turneul final al CE din 2013, din Slovenia.

 

Comenteaza