Naționala de handbal, speranțe mari înaintea Europeanului: “Un pas înainte înseamnă semifinale, ceea ce ar fi senzaţional pentru noi”

Naționala de handbal, speranțe mari înaintea Europeanului: “Un pas înainte înseamnă semifinale, ceea ce ar fi senzaţional pentru noi”
| Foto: facebook.com/FRH-Federația-Română-de-Handbal-Official

“Tricolorele” debutează la turneul final, împotriva reprezentativei Cehiei, chiar de 1 decembrie.

Echipa pregătită de Ambros Martin își dorește o revanșă la Campionatul European din Franța, după ce la ultimele două turnee finale, Naționala de handbal feminin a dezamăgit. În urma cu doi ani, la Europeanul din Suedia, “tricolorele” au încheiat pe locul 5, în timp ce la Mondialul de anul trecut, Neagu & co. au terminat pe 10, fiind eliminate în optimi chiar de Cehia. Acum, jocul bun de la Trofeul Carpați dă speranțe României, care merge în Franța cu obiectivul de a se clasa între primele șase echipe.

Liderul echipei naționale, Cristina Neague a prefațat turneul final european. “Colectivul este unit, atmosfera este bună şi toate gândurile noastre zboară către primul meci împotriva Cehiei. Ne dorim să facem un pas înainte, dar trebuie să fim conştienţi că un pas înainte vizavi de ultimul Campionat European înseamnă semifinale, ceea ce ar fi senzaţional pentru noi.

Dar noi ca şi colectiv încercăm să ne gândim la următorul meci. Partida cu Cehia este cea mai importantă pentru noi. Avem şi o mică revanşă de luat împotriva Cehiei, se joacă de 1 Decembrie, m-aş bucura din tot sufletul să debutăm cu dreptul şi să oferim tuturor românilor o victorie”, a declarat Neague, potrivit Prosport.

Interul stânga a vorbit și despre cel mai important adversar al româncelor din Grupa D. “Mi-aş dori din tot sufletul ca până la meciul cu Norvegia să fim deja calificate în grupa principală. Însă dacă ţin bine minte, am întâlnit Norvegia în primul meci în urmă cu 2 ani, am pierdut, după care am câştigat următoarele două jocuri şi am mers în grupa principală.

Nu ştiu dacă face o mare diferenţă, dar îmi doresc să câştigăm primele două jocuri, iar la întâlnirea cu Norvegia să ne gândim doar la faptul că avem o şansă extrem de mare, să mergem cu maximum de puncte în grupa principală. Dar sper din tot sufletul să câştigăm primele două meciuri şi să nu avem emoţii împotriva Norvegiei”, precizat handbalista de la CSM București.

România a fost repartizată în Grupa D a Campionatului European, alături de Cehia, Norvegia și Germania. Primul meci al “tricolorelor” va fi împotriva Cehiei, în 1 decembrie.

Comenteaza