Naționala joacă astăzi la Cluj contra Sloveniei. Echipa probabilă

Naționala joacă astăzi la Cluj contra Sloveniei. Echipa probabilă
| Foto: frf.ro

Selecționata de seniori a României revine la Cluj-Napoca după o pauză de 3 ani.

În martie 2019, echipa națională învingea Insulele Feroe cu 4-1 pe arena din Gruia. În 2017, "tricolorii" învingeau pe același stadion Turcia într-un joc amical, scor 2-0, însă trecea și de selecționata statului Chile cu 3-2, la ultima prezența pe Cluj Arena.

Echipa națională de seniori s-a întors la Cluj-Napoca pentru un nou joc amical, de această dată contra Sloveniei. Cele două reprezentative s-au mai întâlnit de 8 ori, pentru prima dată în 1994, iar cel mai recent duel a fost în 2012, ambele jocuri amicale.

În totul, în istoricul confruntărlor 3 succese le-au revenit românilor, două slovenilor, iar 3 partide s-au încheiat la egalitate. Totuși, de Slovenia se leagă una dintre cele mai mari dezamăgiri ale echipei naționale, eșecul de la barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2002. Ex-iugoslavii au câștigat atunci cu 3-2 la general și au mers la turneul final.

Pentru jocul de la Cluj-Napoca, Edi Iordănescu nu se poate baza pe mai mulți componenți de bază ai echipei naționale, iar unii jucători tineri din Superligă ar putea avea șansa de a debuta sub tricolor.

Echipa probabilă:

Moldovan - Manea, Burcă, Nedelcearu, Vătăjelu - R. Marin, M. Marin, Cicâldău - Cordea, Pușcaș, Drăguș

Partida dintre România și Slovenia se va disputa astăzi, de la 18:30, pe Cluj Arena.

Comenteaza