Naționala României, ultimele pregătiri înaintea Campionatului European din Franța

Naționala României, ultimele pregătiri înaintea Campionatului European din Franța
| Foto: facebook.com/FRH-Federația-Română-de-Handbal-Official

Selecționata de handbal feminin dispută la finalul săptămânii Trofeul Carpați, ultima competiție înainte de turneul final continental.

Pregătirile pentru CE 2018 au intrat în linie dreaptă, iar echipa condusă de Ambros Martin este pregătită să evolueze împotriva celor mai bune jucătoare de pe continent. Jucătoarele din lotul lărgit al României au fost împărțite în două formații și se vor duela la a 50-a ediție a Trofeului Carpați cu Rusia și Serbia.

Selecționerul Ambros Martin susține că turneul amical de la București este ideal pentru a pregti ultimele detalii înaintea Europeanului. “Pe lângă echipele naționale ale României vom avea încă două echipe puternice prezente la Trofeul Carpați de anul acesta.

Pentru noi este foarte important să ne găsim ritmul, să descoperim ce probleme sunt, ele vor ieși cu siguranță la iveală în cadrul acestor meciuri, iar apoi vom avea câteva zile la dispoziție să încercăm să le rezolvăm. Scopul nostru principal nu este să câstigăm acest turneu, ci sa încercăm să fim competitivi la cel mai înalt nivel”, a declarat iberciul de pe banca României.

Revenită la lotul național, Gabriela Perianu a prefațat turneul final. “Eu imi doresc ca toate jucătoarele sa fie sănătoase după acest turneu, astfel sunt sigură că vom începe foarte bine Campionatul European. Deși am lipsit o perioadă de la echipa națională, acum mă simt foarte bine si încrezătoare că putem obține un rezultat bun la Campionatul European. Dorința este atuul nostru principal”, a spus interul de la Siofok.

Pivotul Crina Pintea a discutat despre atmosfera de la echipă. “Ne dorim să jucăm cât mai bine impreună, să ne simțim bine, să ne facem jocul nostru, asta e cel mai important.  Atitudinea este extrem de pozitivă si imi doresc sa rămână așa in toată perioada următoare”, a precizat handbalista de la Issy Paris.

Trofeul Carpați se va desfășura în perioada 23-24 noiembrie, la București. La Campionatul European din Franța, România va juca primul meci chiar de 1 decembrie, împotriva Cehiei.

Comenteaza